5 кращих освіжаючих напоїв у домашньому виконанні

Журавлинний морс

Один з найвідоміших, корисних і простих напоїв.

Для приготування журавлиного морсу необхідно перетерти стакан журавлини, можна замороженого або консервованого, з трьома ложками цукру.

Отриману масу залити літром гарячої води і настоювати 12 годин.

За бажанням в напій можна додати гілочку чебрецю.

Перед вживанням морс процідити і охолодити – освіжаючий напій готовий до подачі.

Настій шипшини

Не менш простий і корисний відвар шипшини також відмінно втамовує спрагу в спеку і позитивно позначається на роботі серцевого м’яза і шлунково-кишкового тракту.

Для приготування стакан плодів шипшини необхідно залити літром окропу і поварити 10-12 хвилин, дати охолонути і настоятися кілька годин.

Після віджати приготований «компот», викинути плоди і додати цукор за смаком.

При подачі напій має бути кімнатної температури.

«Яблучна вода для дітей»

Цей французький рецепт дослівно перекладається саме так, хоча сподобається він не тільки дітям, а й дорослим.

Кілограм будь-яких яблук слід очистити від шкірки і кісточок, нарізати тонкими скибочками, скласти у велику каструлю, трохи присипати цукром і залити літром окропу.

Сюди ж додати сік і цедру двох лимонів і варити 15 хвилин.

Після приготування дати «яблучній воді» охолонути, процідити її через сито і пити напій або кімнатної температури, або з додаванням кубиків льоду.

Апельсиновий напій

Для приготування смачного апельсинового напою необхідно цедру одного лимона і п’яти апельсинів залити холодною водою і додати цукор за смаком.

Ємність з вмістом поставити на повільний вогонь до повного розчинення цукру, потім додати сік 2-3 фруктів апельсину, процідити і дати охолонути.

Подавати напій охолодженим або з кубиками льоду.

Освіжаючі напої в домашніх умовах

Домашній лимонад

Знайомий кожному з дитинства напій можна легко відтворити на власній кухні.

Для приготування домашнього лимонаду потрібно вичавити сік з трьох лимонів, м’якоть, що залишиться порізати кубиками, присипати цукром, скропити водою і на деку відправити в духовку на півгодини «запікатися» при температурі 160-180 градусів.

«Печену» масу скласти в каструлю, залити соком лимонів і літром води. Відстоювати майбутній лимонад слід в прохолодному місці 10-12 годин.

Перед подачею процідити і за бажанням додати лід.

Загальні рекомендації

Всі напої в спеку рекомендується пити невеликими ковтками, бажано кімнатної температури або прохолодними, але не крижаними. Холодна вода гірше засвоюється організмом, оскільки від контрасту температур посилюється потовиділення, підвищується ризик заробити одне з найпоширеніших літніх захворювань – ангіну.

Не рекомендується пити більше 2,5 літрів рідини на день, оскільки в жарку погоду велике споживання води загрожує підвищенням кров’яного тиску або набряками.

У літню спеку по можливості варто відмовитися від солодких газованих напоїв (зайві «непомітні» калорії і фосфорна кислота, уповільнююча роботу кишечника) і алкоголю, який прискорює зневоднення організму і в спеку надає посилене токсичну дію. 

 

Джерело: Zdorovi.in.ua

Додати коментар


Захисний код
Оновити

2016 ©Української федерації фігурного катання на ковзанах.

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на ufsf.com.ua.