Що, як і коли треба їсти в спеку

Сьогодні холодне літо змінилося на звичну спеку, тож наш ораганізм буде втрачати набагато більше вологи.

Щоб відновити втрати, потрібно пити більше води. Рекомендована норма 100-200 мілілітрів через кожні 40-50 хвилин.

З їжі краще вживати рідкі страви. Менше – м’ясних страв, жирного та солодкого.

Більше – салатів з овочів і фруктів. З заправок вибирайте оливкову олію і нежирний йогурт або сметану, радить 24tv.ua.

Під час спеки у багатьох знижується апетит. При цьому після прийому їжі у них спостерігається важкість у шлунку. Щоб нівелювати негативний вплив спеки, посунварчас прийому їжі на більш прохолодні години.

Снідати краще о 6 або 7 ранку, обідати об 11 або 11:30, а вечеряти о шостій вечора. Перед сном можна дозволити собі з’їсти щось кисломолочне, щоб від голоду не мучило безсоння.

Продукти, що містять вуглеводи, в спеку слід їсти в обід. Такі страви, як пісний суп, овочевий або фруктовий салат, гречка або рис ваш організм швидко і легко перетравить, не витративши зайвої рідини, необхідної йому в полуденну спеку.

Страви з пісного м’яса і риби краще з’їсти на вечерю або сніданок. У спеку також рекомендується солити їжу трохи більше, ніж у звичайний час.

Разом з втратою вологи наш організм втрачає і вітаміни, що виходять з потом. Щоб уникнути авітамінозу, слід включити в раціон сезонні овочі, фрукти, пити свіжовичавлені соки, смузі або морси, а також квас і чаї з трав.

 

Джерело: fakty.ictv.ua

Додати коментар


Захисний код
Оновити

2016 ©Української федерації фігурного катання на ковзанах.

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на ufsf.com.ua.