Рецепти салатів на Різдво

Рецепти салатів на Різдво: Що приготувати на Різдво Христове

Залишилися лічені дні до Різдва, і всі господині стурбовані питанням: Що приготувати на Різдво? Щоб Вам було легше впоратися з цим непростим завданням, ми зробили невелику добірку різдвяних страв.

Різдво Христове відзначається в більшості країн 25 грудня, проте деякі православні церкви, включаючи РПЦ, а також греко-католики, святкують його 7 січня. Різдву передує Святвечір, під час якого сім’ї традиційно збираються на урочисту трапезу. Набір страв, які готуються на Різдво, в різних країнах істотно відрізняється.

Салат на Різдво з крабовими паличками і кукурудзою

Супер смачний і швидкий салат з крабових паличок з кукурудзою. Улюблений святковий салат з крабовими паличками.

Салат на Різдво з крабовими паличками і кукурудзою

Інградієнти для приготування Різдвяного салату:

  • крабові палички, 200 грам
  • яйце, 3 штук
  • кукурудза, 280 грам
  • майонез, 2,5 ст. л.

Дивіться відео-рецепт приготування салату на Різдво з крабових паличок

Різдвяний салат з печінки свинячої, рецепт з фото

Готуємо смачне святкове блюдо — Різдвяний салат з печінки свинячої. Рецепт з фото печінкового салату представлений в даній статті. Салат з печінки свинячої не тільки смачний, але ще і апетитно виглядає, має чудовий густий і м’який аромат, а також дуже корисний для організму.

Важливість такого продукту, як свиняча печінка, незаперечна. По-перше, звучить дивно, але свиняча печінка низькокалорійна, всього 130 ккал на 100 г. У ній містяться вітаміни Е, К, А, групи В, а також амінокислоти та мінеральні речовини. Обов’язково включайте свинячу печінку в раціон, якщо у Вас анемія, атеросклероз або якщо Ви чекаєте дитину.

Салат з печінки свинячої можна доповнювати різними продуктами на ваш смак: грибами, морською капустою, горошком, квасолею, картоплею, яйцями, солоними або свіжими огірками. Печінка поєднується практично з усіма звичними в салатах інгредієнтами, так що буде смачно.

Щоб печінка не гірчила і вийшла ніжною, перед цим її вимочують в молоці близько двох годин. Якщо Ви вирішили печінку посмажити, то соліть її в кінці, щоб вона не перетворилася в підошву. Цибулю для салату краще смажити на вершковому маслі, так він буде смачніше і ароматніше.

Інгредієнти для Різдвяного салату:

  • печінка, 300 г
  • морква, 2-3 шт.
  • цибулина, 2 шт.
  • сіль за смаком
  • майонез, за смаком
  • чорний перець, за смаком
  • рослинне масло, для обсмажування

Як приготувати салат з печінки свинячої

Різдвяний салат з печінки свинячої, рецепт з фото

Промиту, очищену від плівок і змочену в молоці (або хоча б в воді) печінку нарізаємо на шматочки сантиметрів по 5 в довжину і обсмажуємо на рослинному маслі по 3-5 хвилин з кожного боку. Печінка повинна зарум’яниться зовні і залишитися ніжною всередині. Сік, що випливає при натисканні на печінку, повинен стати прозорим. Тонкими півкільцями нарізаємо цибулю, обсмажуємо її до м’якості.

Остигнувшу печінку нарізаємо соломкою. Моркву можна взяти корейську, можна натерти або нашаткувати сиру. За бажанням беремо для салату з печінки свинячої пару нарізаних соломкою солоних огірків або півбанки зеленого горошку, або таку ж кількість маринованих грибів. Всі продукти змішуємо, заправляємо майонезом. Солимо і перчимо на свій смак.

Замість обсмажування можна печінку відварити: кип’ятити хвилин 40 на повільному вогні під кришкою, посолити воду і додавши спеції за смаком.

Відео: Як приготувати смачний салат з печінки до Різдвяного столу

Салат на Різдво Олів’є з куркою

Фірмовий рецепт салату Олів’є. Без салату Олів’є не обходиться жодне свято. Готуємо Олів’є з соковитою курячою грудкою.

Салат на Різдво Олів'є з куркою

Інградієнти для приготування салату на Різдво:

  • куряче філе, 1 штука
  • картопля, 3 штуки
  • морква, 1 штука
  • яйце, 2 штуки
  • солоні огірки, 100 грам
  • горох, 100 грам
  • цибулина, 0,5 штук
  • рослинне масло, 40 грам
  • майонез, 3 ст. л.
  • сіль за смаком
  • спеції, за смаком

Спосіб приготування Різдвяного олів’є:

Салат з м’ясом «Чарівність»

Цей салат зі свининою дійсно чарівний: готується швидко з мінімуму продуктів, але має дуже яскравий, приємний і смак, що запам’ятовується!

Можна використовувати для цього салату не тільки свинину, як запропоновано в рецепті, але і яловичину, індичку або курку — на ваш вибір.

Cалати на різдво рецепти з фото

Інгредієнти для приготування Різдвяного салату:

  • свинина, 600 г.
  • цибулина, 250 г.
  • морква, 250 г.
  • рослинна олія
  • майонез
  • перець
  • сіль

Як приготувати салат з м’ясом «Чарівність»

Опустіть м’ясо в каструлю з киплячою водою, довести до кипіння, підсолити і до готовності проварити, потім остудити і дрібним кубиком нарізати (час варіння м’яса — в залежності від обраного виду, також, щоб воно швидше зварилася, його можна нарізати). Очистити цибулю і моркву, нашаткувати цибулю півкільцями, моркву потерти на крупній тертці. У сковороді розігріти трохи рослинного масла, викласти цибулю з морквою і обсмажити, помішуючи, до м’якості і легкого зарум’янювання, близько 10хв. Остудити обсмажені овочі. Перемішати м’ясо з цибулею і морквою, додати майонез, поперчити, підсолити — якщо потрібно.

Подавати салат з м’ясом «Чарівність» до столу відразу після приготування або давши трохи настоятися.

 

Джерело: xpert.com.ua

Для можливості залишити коментар потрібно зареєструватися.

2016 ©Української федерації фігурного катання на ковзанах.

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на ufsf.com.ua.