У цій статті ми розповімо про те, як порадувати себе і близьких на різдвяні свята смачним і корисним безалкогольним глінтвейном.

Безалкогольний глінтвейн: рецепт для дітей

Діти – це та категорія споживачів, яким спиртовмісні напої протипоказані. Але це не означає, що не можна порадувати малюків ошатними і корисними глинтвейнами! Для одного такого рецепта – «Вітамінка» — візьмемо:

  • Смородину – 250 р. Можна як червону, так і чорну

ВАЖЛИВО: Заморожена цілком підійде. Як і перетерта разом з цукром.

  • Мед – кілька столових ложок
  • Воду – 750 мл
  • По одному яблуку й апельсину
  • Половину лимона
  • Різноманітні спеції залежно від особистих переваг – кардамон, корицю, гвоздику, імбир

Глінтвейн готується так:

  • Насамперед, з допомогою сита з ягід вичавлюється сік. Він ставиться в холодильник
  • Все, що залишилося після видавлювання – макуха – заливається гарячою водою і вариться. Багато часу це не займе – близько 5 хвилин
  • Процідіть відвар з макухи
  • І знову поставте його на плиту, але на цей раз додайте ще спеції, мед і раніше здобутий сік
  • Поріжте фрукти і теж додайте їх до суміші

ВАЖЛИВО: Нарізати фрукти для дітей краще невеликими шматками.

  • Процідити глінтвейн знадобиться знову, але вже після того, як він нагріється до 70 градусів

Безалкогольний глінтвейн в мультиварці: рецепт

Запасіться:

  • Склянкою води
  • Трьома склянками виноградного соку
  • Половиною середнього яблука
  • Лимоном – точніше, його цедрою. 2 ст. л. тертої цедри буде цілком достатньо
  • Корицею
  • Гвоздикою – 6 бутонами
  • Перцем запашним – 4 горошинами
  • Імбиром і кардамоном – по щіпці
  • Родзинками – досить 2 ст. л.
  • Цукром – приблизно 3 ст. л.

ВАЖЛИВО: Що стосується цукру, то слід орієнтуватися на виноградний сік – якщо він солодкий, то покладіть 3 ст. л., а менше. Або взагалі відмовтеся.

Готувати потрібно так:

  • Вода і сік відправляються в чашу мультиварки. Встановіть температуру приблизно в межах 80 градусів. Потім встановіть програму під назвою «Ручний» хвилин на 30.
  • Після того, як мультиварка налаштована необхідним чином, почніть додавати цедру лимона і апельсина, попередньо нарізане яблуко, родзинки, перець, паличку кориці, гвоздику, імбир та кардамон.

ВАЖЛИВО: Зверніть увагу на те, що всі ці компоненти слід додавати в строго встановленій послідовності, описаній вище.

  • Ось тепер можна закрити кришку і чекати сигналу про те, що ароматний напій готовий!

Класичний рецепт безалкогольного глінтвейну покроково

Ця рецептура використовується досить часто, адже результат виходить і святковим на вигляд, і приємним на смак, і дуже корисним. Приготуйте заздалегідь наступне:

  • Виноградний сік – літр
  • Яблуко
  • Кілька часточок лимона
  • Ізюм
  • Бадьян – пару зірочок
  • Трохи кориці і гвоздики
  • Імбир – кілька тонких пластинок
  • Мускатний горіх – обсягу, який поміщається на кінчик ножа, досить
  • Мед – залежно від уподобань. Їдальні ложки може цілком вистачити
  • Імбир, як згадувалося, потрібно нарізати тонко. Втім, як і часточки яблук
  • Сік налийте в ємність, а потім додайте туди фрукти, цукор і родзинки
  • Нагрійте суміш
  • Потім зніміть її з вогню і додайте склад майбутнього глінтвейну спеції

ВАЖЛИВО: Класичного напою варто дати настоятися 10 хвилин.

Безалкогольний глінтвейн: рецепт без цукру

Даний напій порадує вас чудовим святковим цитрусовим ароматом і смаком, який освіжає. Причому цукру в ньому не буде ні грама! Запасіться такими компонентами:

  • Літром яблучного соку
  • Водою – близько 80 мл.
  • Апельсином
  • Невеликою кількістю лимонної цедри
  • Спеціями – мускатним горіхом, корицею, гвоздикою, кардамоном

Готуємо:

  • Апельсин акуратно нарізати на дольки
  • Потім він опускається в сік. Туди додаються і вода з іншими інгредієнтами
  • Суміш нагрівається до стандартної температури, а потім настоюється близько 15 хвилин і проціджують

Кавовий безалкогольний глінтвейн: рецепт

Купіть наступне:

  • Натуральна кава – близько 750 мл.

ВАЖЛИВО: Додавати в глінтвейн слід вже зварений напій. Він повинен бути неодмінно міцним, виготовленим в кавоварці або хоча б в турці.

  • Пару апельсинів
  • Пару паличок кориці
  • Вершки – приблизно 125 мл Неодмінно високої жирності – 33%
  • Шоколад – небудь молочний або темний
  • Цукор – взагалі необхідно 2 ст. л., але все буде залежати від того, яким вершків ви віддасте перевагу. Якщо звичайним, то друга ложка цукру потрібна. Ну а якщо збитим, то обійдемося 1 ст. л. цукру – вона додасться в сам напій.

Приступаємо:

  • Апельсини слід вимити, акуратно тонко нарізати, покласти в ємність і залити кавовим напоєм
  • Після додавання кориці повільно варіть майбутній глінтвейн. Перед тим, як він почне закипати, киньте цукор
  • Процідіть це все, розлийте по келихах
  • Тепер можна прикрашати різдвяний напій збитими вершками і розтертим шоколадом

Виноградний безалкогольний глінтвейн

Для нього знадобиться:

  • Сік – приблизно літр. Неодмінно якісний
  • Половина апельсина
  • Трохи лимона
  • Кориця
  • Цукор – столова ложка
  • Кардамон
  • Гвоздика – бутонів 5-6 буде цілком достатньо
  • Ізюм, аніс, імбир – за бажанням

ВАЖЛИВО: Вкрай бажано використовувати не мелений кардамон, а цілісний, який виглядає як насіння.

  • Розріжте апельсин і художньо застроміть в нього бутони гвоздики. Намагайтеся діяти акуратно, адже гвоздика може виявитися гострою.
  • Укладіть апельсин з іншими складовими в каструльку
  • Залийте все це соком і поставте варитися до 70 градусів
  • Не забудьте дати настоятися, відфільтруйте

Яблучний безалкогольний глінтвейн

Для нього потрібні:

  • Сам яблучний сік – близько 300 мл.
  • Виноградний сік – 500 або 700 мл

ВАЖЛИВО: Бажано додавати сік червоного винограду.

  • Кілька апельсинів та яблук
  • Мед
  • Кориця і гвоздика – по 2 шт.
  • Мускатний горіх

Інструкції по приготуванню:

  • Змішайте соки
  • Додайте часточки попередньо нарізаних фруктів
  • Після того, як сік з фруктами опинився на вогні, можна додати і приправи
  • Глінтвейн нагрівається до стандартного показника
  • В самому кінці додається мед
  • Різдвяний келих прикрашається паличками кориці, фруктами

Вишневий безалкогольний глінтвейн на апельсиновому соку

Можна поєднати в одному глінтвейні користь як апельсинового, так і вишневого соку. Вишневого потрібно багато – літр, а апельсинового – близько 200 мл. Крім них необхідні:

  • По 2 палички кориці і гвоздики
  • Невелика кількість розтертого імбиру
  • Цукор – 50 р.

ВАЖЛИВО: Для цього напою краще всього підійде саме коричневий цукор.

Готувати цей красивий і корисний напій неймовірно просто – потрібно просто все перемішати і варити до класичних 70 градусів.

Гранатовий безалкогольний глінтвейн

  • Змішайте соки

ВАЖЛИВО: Якщо у вас під рукою не гранатовий сік, а цілий гранат, зробіть наступне: почистіть його, відваріть в літрі води протягом 10 хвилин кірки. З м’якоті вичавити сік і влийте його в відвар шкірки.

  • Цедра, прянощі, цукор – все це має відправитися туди ж. Можна порізати шматочками апельсин, якщо він є під рукою
  • Нагрійте все, і під кінець нагрівання розчиніть мед

Безалкогольний глінтвейн: рецепт з грейпфрутом

Для такого напою потрібні:

  • Літр соку
  • Яблуко
  • Кілька часточок лимона
  • Кориця і бадьян – по парі штук
  • Мед – 2 ст. л.
  • Мускатний горіх, гвоздика та інші спеції за вашим індивідуальним смаком

Процес виготовлення:

  • Яблуко з лимоном нарізаються

ВАЖЛИВО: Яблуко від шкірки очищати не слід.

  • Всі складові крім меду розміщуються в каструльці, заливаються соком і готуються до потрібного стану
  • Мед, як і в інших рецептах, додається в напій останнім

Безалкогольний глінтвейн може бути не просто приємним зігріваючим напоєм, але й лікувальним. Складно утриматися в період зимових свят від того, щоб спробувати цей чудовий смачний напій.

Джерело: goodhouse.com.ua