Пунш є збірною назвою цілої групи алкогольних напоїв з фруктовим соком в своєму складі, які подаються в холодному або гарячому вигляді. Найчастіше пунш подається на фуршетах у величезній чаші з шматочками фруктів, сік яких використовувався для приготування напоїв. Незважаючи на традиції, готувати і подавати безалкогольний пунш допустимо, тому ми вирішили надати кілька варіантів цього класичного напою для тих, хто не вживає алкоголь.

Безалкогольний пунш з ягодами

Складові:

  • чорниця – 125 г;
  • малина – 125 г;
  • полуниця – 250 г;
  • журавлинний морс – 1,5 л;
  • лимона – 1,2 л;
  • лайм – 1 шт .;
  • кубики льоду.

приготування

Ягоди миємо й обсушуємо. Полуницю розрізаємо на половинки або четвертинки, в залежності від розміру, а чорницю з малиною кладемо в чашу для пуншу цілком. Заливаємо ягоди сумішшю морсу і лимонаду, а потім залишаємо в холодильнику на 1 годину.

Лайм нарізаємо тонкими скибочками і кладемо в чашу з напоєм. За бажанням додаємо в пунш шматочки льоду.

Безалкогольний гарячий пунш – рецепт

Складові:

  • чорний чай – 3 пакетика;
  • окріп – 1 л;
  • яблучний сік – 1 ст .;
  • цукор – 2 ст. ложки;
  • ананас – 400 г;
  • яблуко – 1/2 шт.

приготування

Кладемо чайні пакетики у жароміцних чашу і заливаємо окропом. Ми залишаємо чай завариться близько 5 хвилин, а потім дістаємо пакетики і розчиняємо в гарячій воді цукор. Доповнюємо напій яблучним соком, тонкими скибочками яблук і ананаса.

Безалкогольний яблучний пунш

Складові:

  • яблучний лимонад – 1,5 л;
  • диня – 1/2 шт .;
  • канталупа – 1/2 шт .;
  • яблука – 2 шт .;
  • м’ята – 1 пучок.

приготування

Диню і канталупу очищаємо від насіння і шкірки і нарізаємо кубиками. З яблук видаляємо серцевину і ріжемо їх тонкими скибочками. Подрібнюємо м’яту так, щоб вона пустила аромат. Заливаємо фрукти яблучним лимонадом і доповнюємо шматочками льоду.

Як приготувати безалкогольний пунш з імбиром?

Імбирний ель – безалкогольний напій, який також легко готується вдома. Пара столових ложок елю зробить пунш більш ароматним.

Складові:

  • апельсиновий сік – 1 ст .;
  • яблучний сік – 1 ст .;
  • імбирний ель – 2 ст. ложки;
  • листя м’яти – 1 пучок;
  • полуниця – 1 жменя;
  • лимонад – 2 ст.

приготування

Змішуємо апельсиновий і яблучний сік, додаємо імбирний ель. З полуниці зрізаємо плодоніжки, розрізаємо ягоди на четвертинки і кладемо в суміш із соків. Розбавляємо напій лимонадом і доповнюємо нарізаними листочками м’яти.

Безалкогольний пунш в домашніх умовах з тропічними фруктами

Любителям екзотики пропонуємо приготувати пунш з тропічними фруктами. Для цього рецепта можна використовувати як свіжі, так і консервовані плоди.

Складові:

  • ананас – 1/2 шт .;
  • яблуко – 1 шт .;
  • маракуйя – 2 шт .;
  • лайм – 1 шт .;
  • сік лайма – 1/4 ст .;
  • імбирний ель – 1/2 ст .;
  • яблучний лимонад – 750 мл;
  • сік манго – 1 л;
  • листя м’яти, лід – для подачі.

приготування

М’якоть ананаса нарізаємо кубиками. Яблуко очищаємо від серцевини і ріжемо тонкими пластинами. Витягуємо м’якоть маракуї і змішуємо її з підготовленими фруктами. Заливаємо все яблучним лимонадом, додаємо сік манго, лайма, трохи імбирного елю і наостанок прикрашаємо напій часточками лайма і листочками свіжої м’яти. У жаркий день в пунш можна покласти трохи льоду.

Безалкогольний огірковий пунш

Складові:

  • огірок – 1 шт .;
  • апельсин – 1/2 шт .;
  • лимон – 1 шт .;
  • полуниця – 1 жменя;
  • м’ята – 4-5 гілочок;
  • лимонад – 600 мл.

приготування

Огірки нарізаємо тонкими кружечками або стрічками, попередньо, при необхідності, видаливши шкірку. Апельсини також ріжемо досить тонко і укладаємо скибочки в глибоку чашу для пуншу. Туди ж кладемо четвертинки ягід і дрібно нарізану м’яту. Заливаємо все лимонадом і подаємо, доповнивши напій кубиками льоду.

Джерело: https://womanadvice.ru/bezalkogolnyy-punsh-recept