Пунш є збірною назвою цілої групи алкогольних напоїв з фруктовим соком в своєму складі, які подаються в холодному або гарячому вигляді. Найчастіше пунш подається на фуршетах у величезній чаші з шматочками фруктів, сік яких використовувався для приготування напоїв. Незважаючи на традиції, готувати і подавати безалкогольний пунш допустимо, тому ми вирішили надати кілька варіантів цього класичного напою для тих, хто не вживає алкоголь.
Безалкогольний пунш з ягодами
Складові:
- чорниця – 125 г;
- малина – 125 г;
- полуниця – 250 г;
- журавлинний морс – 1,5 л;
- лимона – 1,2 л;
- лайм – 1 шт .;
- кубики льоду.
приготування
Ягоди миємо й обсушуємо. Полуницю розрізаємо на половинки або четвертинки, в залежності від розміру, а чорницю з малиною кладемо в чашу для пуншу цілком. Заливаємо ягоди сумішшю морсу і лимонаду, а потім залишаємо в холодильнику на 1 годину.
Лайм нарізаємо тонкими скибочками і кладемо в чашу з напоєм. За бажанням додаємо в пунш шматочки льоду.
Безалкогольний гарячий пунш – рецепт
Складові:
- чорний чай – 3 пакетика;
- окріп – 1 л;
- яблучний сік – 1 ст .;
- цукор – 2 ст. ложки;
- ананас – 400 г;
- яблуко – 1/2 шт.
приготування
Кладемо чайні пакетики у жароміцних чашу і заливаємо окропом. Ми залишаємо чай завариться близько 5 хвилин, а потім дістаємо пакетики і розчиняємо в гарячій воді цукор. Доповнюємо напій яблучним соком, тонкими скибочками яблук і ананаса.
Безалкогольний яблучний пунш
Складові:
- яблучний лимонад – 1,5 л;
- диня – 1/2 шт .;
- канталупа – 1/2 шт .;
- яблука – 2 шт .;
- м’ята – 1 пучок.
приготування
Диню і канталупу очищаємо від насіння і шкірки і нарізаємо кубиками. З яблук видаляємо серцевину і ріжемо їх тонкими скибочками. Подрібнюємо м’яту так, щоб вона пустила аромат. Заливаємо фрукти яблучним лимонадом і доповнюємо шматочками льоду.
Як приготувати безалкогольний пунш з імбиром?
Імбирний ель – безалкогольний напій, який також легко готується вдома. Пара столових ложок елю зробить пунш більш ароматним.
Складові:
- апельсиновий сік – 1 ст .;
- яблучний сік – 1 ст .;
- імбирний ель – 2 ст. ложки;
- листя м’яти – 1 пучок;
- полуниця – 1 жменя;
- лимонад – 2 ст.
приготування
Змішуємо апельсиновий і яблучний сік, додаємо імбирний ель. З полуниці зрізаємо плодоніжки, розрізаємо ягоди на четвертинки і кладемо в суміш із соків. Розбавляємо напій лимонадом і доповнюємо нарізаними листочками м’яти.
Безалкогольний пунш в домашніх умовах з тропічними фруктами
Любителям екзотики пропонуємо приготувати пунш з тропічними фруктами. Для цього рецепта можна використовувати як свіжі, так і консервовані плоди.
Складові:
- ананас – 1/2 шт .;
- яблуко – 1 шт .;
- маракуйя – 2 шт .;
- лайм – 1 шт .;
- сік лайма – 1/4 ст .;
- імбирний ель – 1/2 ст .;
- яблучний лимонад – 750 мл;
- сік манго – 1 л;
- листя м’яти, лід – для подачі.
приготування
М’якоть ананаса нарізаємо кубиками. Яблуко очищаємо від серцевини і ріжемо тонкими пластинами. Витягуємо м’якоть маракуї і змішуємо її з підготовленими фруктами. Заливаємо все яблучним лимонадом, додаємо сік манго, лайма, трохи імбирного елю і наостанок прикрашаємо напій часточками лайма і листочками свіжої м’яти. У жаркий день в пунш можна покласти трохи льоду.
Безалкогольний огірковий пунш
Складові:
- огірок – 1 шт .;
- апельсин – 1/2 шт .;
- лимон – 1 шт .;
- полуниця – 1 жменя;
- м’ята – 4-5 гілочок;
- лимонад – 600 мл.
приготування
Огірки нарізаємо тонкими кружечками або стрічками, попередньо, при необхідності, видаливши шкірку. Апельсини також ріжемо досить тонко і укладаємо скибочки в глибоку чашу для пуншу. Туди ж кладемо четвертинки ягід і дрібно нарізану м’яту. Заливаємо все лимонадом і подаємо, доповнивши напій кубиками льоду.