Взимку доступно не так багато фруктів, ягід та овочів, як влітку або на початку осені, тим не менше хочеться поласувати смачними та корисними десертами, наприклад фруктово-ягідними або овочевими смузі. У цій статті ми зробили добірку — рецепти простих та смачних смузі, які варто приготувати цієї зими.

Яблучно-банановий смузі на молоці

Яблука — прекрасне джерело вітамінів, мікроелементів та інших корисних речовин. Взимку доступно багато сортів зимових яблук — їх можна вживати як окремий продукт, а можна готувати з яблуками смачні десерти (наприклад, яблучну шарлотку або оладки з яблучною начинкою) та корисні смузі.

Щоб приготувати порцію яблучного смузі, візьміть одне середнє яблуко (солодке або кисле — яке більше подобається), м’якуш одного стиглого банана й склянку молока, класичного йогурту, ряжанки або кисломолочної закваски. Інгредієнти складіть в блендер, добре подрібніть, вилийте в склянку — і смачного! За бажанням, в смузі можна додатися трошки заморожених ягід (полуниці, малини) та цукру або меду.

Овочевий смузі з капустою броколі на айрані

Капуста броколі — смачний овоч, в якому міститься багато вітамінів, мікроелементів та зовсім мало калорій (приблизно 30 калорій на 100 грамів продукту). З броколі готують смачні перші страви (наприклад, крем-суп з броколі на курячому бульйоні та молоці), овочеві страви (наприклад, броколі з плавленим сиром чеддер) та багато іншого.

Крім того з капустою броколі можна приготувати простий та смачний смузі на айрані. Для цього відваріть капусту броколі, складіть в блендер, залийте айраном та добре подрібніть. За бажанням, в такий смузі можна додати трохи зелені та гарбузового насіння. Смачного!

Смузі з шароном на ряжанці

Хурма та шарон — фрукти яскраво-оранжевого кольору, в яких міститься багато корисних речовин. Хурма — це солодкий фрукт, який відрізняється терпким смаком (завдяки вмісту таніну). Шарон — суміш хурми з яблуком, відрізняється м’яким смаком (без в’язкості) та відсутністю кісточок.

Хурма і шарон — смачні та корисні десерти. Крім того, з м’якушем цих фруктів готують фруктові салати (наприклад, салат з шароном, солодким яблуком та горіхами, заправлений турецьким йогуртом), молочні шейки та смузі (наприклад, з хурмою, апельсином та ряжанкою).

Гарбузові смузі на молоці

Якщо ви любите страви з гарбузом, такі як гарбузові оладки та панкейки, гарбузову кашу й гарбузові супи, то вам напевно сподобається і гарбузовий смузі. Візьміть готове гарбузове пюре, м’якуш банана, дрібку кориці, цукор або мед (за бажанням) й склянку молока. Помістіть всі інгредієнти в блендер та добре подрібніть. Смузі готовий!

Кефірний смузі з м’якушем авокадо

Кефір — корисний кисломолочний напій. У ньому містяться вітаміни, мікроелементи, а також пробіотики. На кефірі можна готувати корисні та поживні смузі: кефірний смузі з яблуком, кефірний напій з м’ятою та м’якушем огірка, смузі на кефірі з м’якушем авокадо.

Візьміть склянку кефіру, м’якуш половинки авокадо, трошки свіжого імбиру, складіть інгредієнти в блендер, добре подрібніть — і смачного! Замість кефіру можна взяти кисломолочну закваску, простоквашу «З печі», ряжанку або класичний йогурт без добавок.

Джерело: milkalliance.com.ua