Якщо ти зараз постуєш і не знаєш, що приготувати на Благовіщення і не порушити пост, тоді у нас є для тебе кілька смачних і простих страв з риби. Благовіщення – відмінний привід приготувати і з задоволенням з’їсти смачну рибну страву.
Щоб цей день запам’ятався надовго, спробуй приготувати рибу за одним із таких рецептів.
Форель з мигдалем
Інгредієнти:
- невелика річкова форель – 4 шт.,
- мигдальні пластівці – 4 столові ложки,
- масло – 50 г,
- оливкова олія – 2 столові ложки,
- сік лайма,
- борошно,
- сіль і перець.
Приготування
- Форель потрібно акуратно випатрати, промити у проточній воді й обсушити паперовим рушником.
- У сковороді розтоплюємо половину масла, додаємо оливкову олію й розігріваємо.
- Рибу обвалюємо в борошні й обсмажуємо з двох боків на середньому вогні до готовності.
- У чистій сковороді розтоплюємо решту масла.
- Викладаємо мигдальні пластівці й обсмажуємо 1-2 хвилини на середньому вогні.
- Поливаємо готову рибу гарячим маслом із мигдалем.
Зверни увагу! У цьому рецепті ти можеш замінити форель на філе будь-якої риби, а сік лайма на лимонний сік.
Лосось в апельсиновому соусі
Інгредієнти:
- філе лосося – 500 г,
- великі апельсини – 3 шт.,
- грейпфрут – 1 шт.,
- лайм – 1 шт.,
- зелена цибуля – 1 пучок,
- масло – 1 чайна ложка,
- вермут – 2 столові ложки,
- трохи свіжої м’яти,
- сіль і перець за смаком.
Приготування:
- Усі цитрусові очищаємо від шкірки. Цедру залишаємо: вона нам стане в нагоді для прикраси.
- 2 апельсини, грейпфрут і лайм розбираємо на скибочки, звільняючи м’якоть від плівок. Складаємо м’якоть в окрему миску. Зливаємо сік, видавлюємо туди сік ще одного апельсина.
- Робимо невеликий вогонь і обережно перевертаємо шматочки, щоб вони підсмажилися з двох сторін.
- Виливаємо в іншу сковороду сік цитрусових і вермут, постійно помішуючи, готуємо на сильному вогні 3 хвилини.
- Дрібно кришимо зелену цибулю, викладаємо на рибу.
- Додаємо туди ж м’якоть цитрусових, даємо трохи прогрітися, знімаємо з вогню й посипаємо подрібненою м’ятою.
- Виливаємо соус у сковороду з рибою, все обережно перемішуємо й розкладаємо по тарілках, прикрасивши цедрою й листочками м’яти. На завершення солимо й перчимо нашу страву за смаком.
Джерело: lady.tochka.net