Якщо ти зараз постуєш і не знаєш, що приготувати на Благовіщення і не порушити пост, тоді у нас є для тебе кілька смачних і простих страв з риби. Благовіщення – відмінний привід приготувати і з задоволенням з’їсти смачну рибну страву.

Щоб цей день запам’ятався надовго, спробуй приготувати рибу за одним із таких рецептів.

Форель з мигдалем

Інгредієнти:

  • невелика річкова форель – 4 шт.,
  • мигдальні пластівці – 4 столові ложки,
  • масло – 50 г,
  • оливкова олія – 2 столові ложки,
  • сік лайма,
  • борошно,
  • сіль і перець.

Приготування

  1. Форель потрібно акуратно випатрати, промити у проточній воді й обсушити паперовим рушником.
  2. У сковороді розтоплюємо половину масла, додаємо оливкову олію й розігріваємо.
  3. Рибу обвалюємо в борошні й обсмажуємо з двох боків на середньому вогні до готовності.
  4. У чистій сковороді розтоплюємо решту масла.
  5. Викладаємо мигдальні пластівці й обсмажуємо 1-2 хвилини на середньому вогні.
  6. Поливаємо готову рибу гарячим маслом із мигдалем.

Зверни увагу! У цьому рецепті ти можеш замінити форель на філе будь-якої риби, а сік лайма на лимонний сік.

Лосось в апельсиновому соусі

Інгредієнти:

  • філе лосося – 500 г,
  • великі апельсини – 3 шт.,
  • грейпфрут – 1 шт.,
  • лайм – 1 шт.,
  • зелена цибуля – 1 пучок,
  • масло – 1 чайна ложка,
  • вермут – 2 столові ложки,
  • трохи свіжої м’яти,
  • сіль і перець за смаком.

Приготування:

  1. Усі цитрусові очищаємо від шкірки. Цедру залишаємо: вона нам стане в нагоді для прикраси.
  2. 2 апельсини, грейпфрут і лайм розбираємо на скибочки, звільняючи м’якоть від плівок. Складаємо м’якоть в окрему миску. Зливаємо сік, видавлюємо туди сік ще одного апельсина.
  3. Робимо невеликий вогонь і обережно перевертаємо шматочки, щоб вони підсмажилися з двох сторін.
  4. Виливаємо в іншу сковороду сік цитрусових і вермут, постійно помішуючи, готуємо на сильному вогні 3 хвилини.
  5. Дрібно кришимо зелену цибулю, викладаємо на рибу.
  6. Додаємо туди ж м’якоть цитрусових, даємо трохи прогрітися, знімаємо з вогню й посипаємо подрібненою м’ятою.
  7. Виливаємо соус у сковороду з рибою, все обережно перемішуємо й розкладаємо по тарілках, прикрасивши цедрою й листочками м’яти. На завершення солимо й перчимо нашу страву за смаком.

Джерело: lady.tochka.net