Пам’ятаєте, як раніше кожен обід завершувався компотом?
Котлети й компот – є в цьому щось дуже рідне й домашнє.
Котлетами ми займемося, коли буде не так спекотно.
А зараз пропонуємо звернутися до старих і добрих компотів.
Почнемо з найсмачнішого – черешневого.
Черешневий компот
Інгредієнти
– 500 г черешні;
– 1 літр води;
– 6-8 столових ложок цукру;
– сік половинки лимона.
Приготування
1. Ягоди черешні перебираємо, миємо, видаляємо плодоніжки, кісточки залишаємо.
2. Ставимо на вогонь каструлю, наливаємо воду, засипаємо туди цукор і видавлюємо сік лимона.
3. Доводимо сироп до кипіння й викладаємо туди ягоди. Доводимо до кипіння.
4. Як тільки рідина закипить, знімаємо каструлю з вогню, накриваємо кришкою й залишаємо так, поки компот повністю не охолоне.
5. Перед подачею компот охолоджуємо. Подаємо з ягідками.
Джерело: lady.tochka.net