Пам’ятаєте, як раніше кожен обід завершувався компотом?

Котлети й компот – є в цьому щось дуже рідне й домашнє.

Котлетами ми займемося, коли буде не так спекотно.

А зараз пропонуємо звернутися до старих і добрих компотів.

Почнемо з найсмачнішого – черешневого.

Черешневий компот

Інгредієнти

– 500 г черешні;

– 1 літр води;

– 6-8 столових ложок цукру;

– сік половинки лимона.

Приготування

1. Ягоди черешні перебираємо, миємо, видаляємо плодоніжки, кісточки залишаємо.

2. Ставимо на вогонь каструлю, наливаємо воду, засипаємо туди цукор і видавлюємо сік лимона.

3. Доводимо сироп до кипіння й викладаємо туди ягоди. Доводимо до кипіння.

4. Як тільки рідина закипить, знімаємо каструлю з вогню, накриваємо кришкою й залишаємо так, поки компот повністю не охолоне.

5. Перед подачею компот охолоджуємо. Подаємо з ягідками.

Джерело: lady.tochka.net