Для максимального збереження здоров’я лікарі-дієтологи рекомендують починати дієту з метою схуднення в другій половині літа.
Чому?
Саме в цей час року дозріває максимальна кількість фруктів, здатних не тільки допомогти підтягнути фігуру, але і наситити наш організм корисними вітамінами.

Низькокалорійні фруктові салатики користуються високою популярністю серед тих хто бажає схуднути. Адже фруктова дієта сама найсмачніша і найкорисніша. Хоча і вважається, що солодкі фрукти досить калорійні, зате в них є багато ферментів, що збільшують обмін речовин і піднімають тонус організму.

Крім того, сік, що знаходиться в фруктах, також ефективно допомагає схудненню та насичує наші тканини корисними речовинами.

Фруктові салати дуже прості у приготуванні. Для приготування ароматногї страви нам достатньо взяти будь-які фрукти, порізати їх кубиками. От і все! Салат готовий до вживання. Такі салати можна нічим не заправляти, хоча є майстрині, які вигадують ароматні заправки для фруктових салатів.

Самою найпростішю із заправок можна вважати 1-2 ч.л. свіжовіджатого лимонного соку. Якщо ж лимонний сік вам здається занадто кислим – замініть його соком лайма або апельсиновим (грейпфрутовим). Цікавий смак матиме салат, заправлений сумішшю лимонного і апельсинового соку 1:2. Корисно додати крапельку оливкової олії. Тільки не переборщіть з заправкою, так як занадто багато рідини в салаті зробить його водянистим і несмачним. Адже фрукти вже самі по собі мають достатньо соку.

Фрукти дуже швидко виводяться з організму, адже вони на 90-95% складаються з води. Тому такий салат може стати відмінною дієтичною вечерею,особливо, якщо вам хочеться перекусити після шести годин вечора.

Постарайтеся протягом 2-3 місяців вечеряти тільки фруктовими салатами, і ви помітите, що вага починає поступово йти, поліпшиться сон, а також загальний стан шкіри, волосся і нігтів, нормалізується настрій.

Ось така чарівна дію фруктових салатів на організм.

Чим корисно заправляти фруктові салати ?

Ми, жінки – просто обожнюємо солодке! Напевно, немає такої представниці прекрасної статі, яка відмовилася б від порції фруктового десерту, политого пишною піною збитих вершків, посипаного кондитерської крихтою і шоколадною стружкою. Однак кожна порція такого десерту просто зашкалює кількість калорій … і ми, зітхнувши відмовляємося від задоволення.

Але, навіть перебуваючи на самій строгій дієті не варто відмовляти собі в маленьких задоволеннях. Адже наше життя складається в основному з них. Тільки готувати такі десерти потрібно з хитрістю. Замість молочних 10 або 15% вершків, візьміть молоко рослинного походження. Воно за смаком мало чим відрізняється від коров’ячого, а ось калорій в ньому майже немає.

Замість цукру можна взяти фруктозу, більш корисну для здоров’я, а крихту виготовити самостійно з низькокалорійних крекерів з висівками. А ось невеликий шматочок шоколаду – буде навіть корисний, тому в ньому міститься гормон задоволення і багато мінеральних солей, що піде нам тільки на користь. У десерті, приготованому за таким рецептом, калорій буде не дуже багато, зате він принесе масу задоволення і допоможе схуднути.

Фруктові салати можна заправляти низькокалорійним грецьким йогуртом (1% або з нульовою жирністю), корисно в салати з яблуками та морквою додати одну столову ложку нежирної сметани. Такі заправки не тільки зроблять салат більш смачним, а й посилять засвоюваність вітамінів, так як наприклад, вітамін А без рослинного масла або сметани – попросту виведеться з організму, не принісши відчутної користі.

З яких фруктів корисно готувати салати

Далеко не всі фрукти підходять для схуднення.

Якщо ви худнете – відмовтеся від регулярного вживання бананів і винограду. У бананах багато крохмалю – а це досить калорійне речовина, здатне не тільки загальмувати втрату ваги, а й відкластися на проблемних ділянках. У винограді ж багато фруктози. Хоч виноград відмінно чистить нирки і кишечник, але якщо ви на дієті – кількість з’їденого винограду краще обмежувати.

Найбільш придатними фруктами для дієтичного харчування стануть яблука, будь-які цитрусові (апельсини, лимони, лайми, грейпфрути, мандарини), ківі, ананаси. Особливо в цьому плані корисні ананаси та грейпфрути. Вони є низькокалорійною здоровою їжею, здатною наситити.

Крім того, ферменти, що містяться грейпфрутах і ананасах, володіють активним жироспалюючим ефектом. Тому схуднення на ананасовій або грейпфрутовій дієті відбуватиметься особливо ефективно.

Також тим хто худне корисно вживати хурму, дині, кавуни, малину, полуницю і суницю. Однак, всі ці фрукти потрібно їсти тільки в сезон, оскільки не сезонні плоди землі, швидше за все вирощені за допомогою нітратів і активаторів росту і принесуть вам мало користі.

Джерело: women.in.ua