Редиска — корисний овоч, який доступний в кінці весни та на початку літа, тому зараз — саме той час, коли можна готувати салати, холодні супи та інші страви з редискою. Тим більше, що вона містить багато корисних речовин і, в цілому, дуже корисна для здоров’я.

Чим корисна редиска

Редиска — прекрасне джерело корисних речовин. У ній міститься багато вітаміну С, вітаміни групи В, вітамін РР, а також калій, магній, залізо, фосфор та інші корисні речовини. У редисці міститься клітковина, необхідна для хорошого травлення. Крім того, в цьому овочі — дуже мало калорій (19 калорій в 100 грамах продукту), що робить його просто незамінним для тих, хто стежить за вагою.
Редиска може бути протипоказана людям, які страждають захворюваннями шлунково-кишкового тракту та іншими захворюваннями.

Ідея 1 — смачний салат з редискою та огірком

Молода редиска і свіжий огірок — корисні та низькокалорійні овочі, з якими можна приготувати дуже смачний салат. Для цього знадобляться дуже прості інгредієнти:

  • 4 редиски
  • 4 середніх свіжих огірки
  • Кілька гілочок зеленої цибулі
  • Кілька гілочок кропу
  • Сіль, чорний перець — за смаком
  • Сметана або турецький йогурт для заправки

Огірки та редиску наріжте кружечками. Зелень подрібніть. Перемішайте овочі та зелень, посоліть і поперчіть. Заправте салат сметаною або турецьким йогуртом, знову перемішайте. Смачного!

Ідея 2 — окрошка

Якщо ви любите редиску, то чому б не приготувати окрошку з цим овочем? Для того, щоб приготувати окрошку, знадобляться прості доступні інгредієнти: огірки, редиска, картопля, яйця, ковбаса або відварене м’ясо, зелень (цибуля, кріп) і, звичайно ж, основа для окрошки (це може бути кефір, сметана, ряжанка або айран).

Ідея 3 — корисний бутерброд з редискою

Існує багато способів приготувати смачний бутерброд. Спробуйте зробити овочевий бутерброд: шматочок хліба змастіть турецьким йогуртом, зверху викладіть шматочки овочів (в тому числі редиски), прикрасьте зеленню — і бутерброд готовий. Смачного!

Ідея 4 — діп-соус з редискою

Діп-соус — це соус, в який можна вмочати (від англійського слова dip) шматочки хліба, крекери, смажену картоплю та інші продукти. Зараз, коли є свіжа редиска, пропонуємо вам приготувати такий діп-соус:

  • 6–8 редисок
  • 2 столові ложки вершкового масла
  • 1 чашка густого йогурту
  • Подрібнена цибуля-різанець — 3 столові ложки (можна замінити зеленою цибулею)
  • Цедра половини лимона
  • Сіль, чорний перець — за смаком

Редис розріжте на четвертинки та викладіть в форму для запікання. На кожен шматочок редису покладіть невеликий шматочок масла. Злегка посоліть та поперчіть. Поставте редис в духовку на 20–25 хвилин, щоб він став м’яким. Готовий редис складіть в блендер та подрібніть (не до стану пюре). В окремій мисці перемішайте подрібнений редис, йогурт, подрібнену цибулю і цедру лимона. Посоліть і поперчіть. Цей діп-соус можна подавати на стіл відразу, а можна поставити в холодильник і подавати пізніше.

Ідея 5 — спред з редискою та крем-сиром

  • 200 грамів крем-сиру
  • 100 грамів м’якого вершкового масла
  • 1 чашка подрібненої свіжої редиски
  • Чверть чашки подрібненої зеленої цибулі
  • Сіль, червоний кайєнський перець, паприка — за смаком
  • 0,5 чайної ложки вустерського соусу (або іншого кисло-солодкого соусу)

Інгредієнти добре перемішайте. Поставте в холодильник. Подавайте з хлібом, солоними крекерами або житніми хлібцями. Смачного!

Джерело: milkalliance.com.ua