Розповідаємо, на які сезонні продукти варто звернути увагу у лютому і які страви з них приготувати.
Лимон
Корисні властивості лимона можна перераховувати дуже довго, сік одного лимона містить 33% добової норми вітаміну С, з дитинства ми часто п’ємо чай з лимоном при грипі і застуді. Готуємо лимонний пиріг до чаю.
Інгредієнти:
- Борошно – 1 склянка
- Масло вершкове – 100 г
- Яйця – 4 шт.
- Цукор – 3/4 склянки
- Ванільний цукор – 1 пакетик
- Сода – 1/2 ч. Л.
- Лимон – 1,5 шт.
- Волоські горіхи – 5 шт.
Приготування:
- Подрібнити волоські горіхи.
- Очистити лимони, видалити білу шкірку і нарізати м’якоть невеликими шматочками.
- Цедру половини лимона подрібнити.
- У мисці перетерти цукор з ванільним цукром.
- Додати м’яке вершкове масло і яйця, добре перемішати.
- В отриману масу додати лимони і цедру, просіяне борошно, соду і горіхи. Добре вимісити тісто.
- Викласти тісто в змащену маслом форму.
- Відправити в розігріту до 180 градусів духовку і випікати 30-35 хвилин.
Грейпфрут
Грейпфрут вважається дієтічнім продуктом та містіть велику кількість вітамінів. Готуємо салат з копченим лососем и грейпфрутом і запрошуємо друзів у гості.
Інгредієнти:
- Копчений лосось – 150-200 г
- Грейпфрут – 1 шт.
- Маш салат або інший на вибір – 1 упаковка
- Соєвий соус – 1 ст. л.
- Сік лимона – за смаком
- Оливкова олія – 3 ст. л.
- Часник – 1/2 зубчики
- Кунжут – 1 ч. Л.
- Сіль за смаком
- Перець – за смаком
Приготування:
- Очистити грейпфрут від шкірки і порізати на великі шматочки.
- Нарізати лосось слайсами.
- Викласти салат в миску.
- Додати грейпфрут і лосось.
- Приготувати соус: нарізати дрібно часник, викласти в миску, додати сік лимона, оливкова олія і соєвий соус.
- Додати соус в салат і добре перемішати.
- Зверху посипати кунжутом.
Капуста
Зі звичайної білокачанної капусти виходять відмінні оладки.
Інгредієнти:
- Капуста – половина качана
- Борошно – 2 ст. л.
- Яйця – 2 шт.
- Рослинна олія – 3 ст. л.
- Зелена цибуля – 2 стебла
- Сіль за смаком
- Перець – за смаком
Приготування:
- Нарізати дрібно капусту, посолити і поперчити
- Додати до капусти яйця і добре перемішати
- Додати борошно і перемішати до однорідної маси
- Нарізати дрібно цибулю і додати до капусти, добре перемішати
- У сковорідці розігріти олію
- Викладати оладки столовою ложкою і смажити до золотистої скоринки з кожного боку
- Подавати оладки зі сметаною
Цибуля-порей
Цибулю часто використовують для приготування супів, салатів, соусів. Пропонуємо приготувати кіш з цибулею-порей і беконом.
Інгредієнти:
- Цибуля-порей – 700 г
- Борошно – 250 г
- Масло вершкове – 125 г
- Яйця – 3 шт.
- Молоко – 150 мл
- Сметана 20% – 150 мл
- Бекон копчений – 150 г
- Сир – 100 г
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Вода – 30 мл
Приготування:
- Розтерти борошно, сіль і холодне вершкове масло.
- Додати яйце і влити крижану воду.
- Замісити тісто і поставити в холодильник на годину.
- Після дістати і розкачати.
- Викласти в круглу форму.
- Приготувати соус, для цього в мисочку налити молоко, додати яйця, сметану і добре перемішати.
- Дрібно нарізати цибулю-порей і бланшувати пару хвилин, викласти в миску.
- Нарізати сир і бекон.
- На корж викласти сир, потім бекон і зверху цибулю-порей.
- Зверху вилити соус.
- Поставити в духовку розігріту до 200 ° С на 40 хвилин.
Джерело: lifehack.in.ua