Смачні рецепти страв з вишні: апетитні десерти, пікантний соус і освіжаючий вишневий напій для спекотних літніх днів. Що приготувати з вишні і яким оригінальним блюдом здивувати гостей, рецепти смачних десертів і незвичайного вишневого компоту – у матеріалі.

Отож, вареники з вишнею – улюблена українську страва. Рецепт класичних полтавських вареників з вишнею досить простий. Для приготування знадобиться:

– 2 склянки борошна

– 1 склянка теплої води

– 1/2 ч.л. солі 2-3 ст.л. рослинного масла

Для начинки: вишня – 0,5 кг, цукор – 200 г, борошно -2-3 ст. л..

Вишні помити і очистити від кісточок. Борошно просіяти, з’єднати з теплою водою, сіллю і рослинним маслом. Замісити тісто, скачати його в кулю і залишити на одну годину. Потім тісто розкачати в пласт товщиною 2 мм, склянкою або ножем вирізати заготовки для майбутніх вареників. Вишню змішати з цукром і борошном (борошно додається для того, щоб ягода не “стікала”). Зліпити вареники з вишневою начинкою, закип’ятити воду і варити, поки вареники не спливуть. Подавати блюдо можна з вишневим соком, сметаною, медом.

Телятина з вишневим соусом. Хочете приготувати з вишні щось оригінальне? Наступний рецепт додасть пікантності в святкове меню і здивує незвичайним поєднанням смаків. Необхідні інгредієнти:

– теляча вирізка – 0,5 кг

– вишня – 300 г

– вершки – 120 г

– вершкове масло – 50 г

– борошно -1 ст.л.

– мускатний горіх -1/2 ч.л. сіль, перець – за смаком.

М’ясо нарізати поперек волокон на шматки товщиною близько 2 см, трохи відбити, додати сіль і перець. Вишню помити і очистити від кісточок. Сковроду розігріти, додати вершкове масло і обсмажити телятітну протягом 7-8 хвилин. Потім скласти м’ясо в форму для запікання, додати вишню з соком і відправити в духовку, розігріту до 180 градусів, на 45 хвилин. Після того, як м’ясо приготується, злити соус з вишнями і подрібнити до однорідної маси в блендері. Додати 1 с.л. борошна, мускатний горіх, вершки, протушкувати соус на сковороді протягом 15 хв, залити ним м’ясо і запікати в духовці ще 10-15 хвилин.

І, звісно, десерт “П’яна вишня” – легкий десерт на сметані. Готується з додаванням коньяку. Перелік інгредієнтів:

– 200 г вишні

– 350 г жирної сметани

– 0,5 склянки цукру

– 4 ст.л. коньяку

– 1 ст.л. желатину

Желатин залити половиною склянки води і залишити набухати на 30-40 хвилин. Після чого поставити суміш на вогонь або в мікрохвильовку до повного розчинення желатину. До кипіння доводити не потрібно. Після того, як желатин розтане, суміш остудити. Вишню очистити від кісточок, додати коньяк і половину желатину, все перемішати. Збити сметану з цукром і влити желатинову суміш. У порційні формочки викласти сметану і зверху ягоди. Поставити в холодильник для застигання на 2-3 години.

Джерело: mediator.te.ua