На новорічний стіл господині, як правило, готують свої найвдаліші страви, які люблять всі члени сім’ї. Але якщо “Олів’є” та “Оселедець під шубою” вже неабияк набридли і ви вирішили здивувати рідними новими кулінарними шедеврами, то виникає непросте питання — що приготувати на Новий рік 2020? ONLINE.UА зробив добірку оригінальних і смачних рецептів на Новий рік, які сподобаються і вашим гостям, і символу 2020 року — Білому Металевому Щуру, у якого, до речі, є власні уподобання в їжі.

Що любить Білий Щур: що можна і не можна готувати на Новий рік 2020

Основна концепція святкового столу на Новий рік 2020 — всього і побільше. Щур — звір всеїдний і ненажерливий. Правда, господар 2020 року не вибагливий в їжі. Щур не любить екзотику, тому в меню краще включати максимально прості страви, але оригінальні. Універсальна порада: додайте в будь-яку страву горішки, які дуже любить звір, і Щур точно буде в захваті!

Припадуть до душі Щуру цікаві закуски, овочеві і фруктові салати, гарячі страви з нежирного м’яса, птиці, риби, і десерти. До речі, Щур дуже любить все солодке, тому дозвольте і собі поласувати в новорічну ніч.

Що не можна ставити на стіл на Новий рік 2020:

Список продуктів, які не подобаються Щуру, дуже скромний. Символ 2020 року не шанує соління, тому на новорічний стіл краще не ставити квашені капусту, огірки і помідори. Підбираючи рецепти на Новий рік 2020 враховуйте також, що господару майбутнього року не подобаються сири з різким запахом (рокфор, брі, мюнстер, камамбер і тому подібні). І ще Щур недолюблює міцний алкоголь. Утримайтеся від міцних напоїв в новорічну ніч — легке вино або шампанське більше припадуть до душі господару року.

Закуски на Новий рік 2020: рецепти

М’ясні, сирні, овочеві нарізки, бутерброди зі шпротами і червоною ікрою — незамінні атрибути новорічного столу. Але ми сьогодні не будемо на них робити акцент і спробуємо здивувати і привернути до себе Щура незвичайними закусками.

Швейцарське решті

Ця страва за смаком нагадує картопляні деруни. Рецепт цієї закуски може змінюватися — начинку з риби можна замінити на бекон, сир, яблука, горіхи. Тут вже справа смаку!

Що потрібно:

  • 500 г картоплі
  • 100 г копченої червоної рибки — форель, лосось
  • 100 мл грецького йогурту
  • 1 червона цибулина

Як приготувати:

  1. Підготувати суміш для дерунів — натерти картоплю, додати до неї цедру лимона (щоб не потемніла), по дрібці солі і перцю, зелень (за бажанням).
  2. Підсмажити картопляні оладки на рослинній олії до утворення золотистої скоринки і остудити.
  3. Йогурт змішати з дрібно нарізаною червоним цибулею.
  4. Зібрати закуску: оладок, йогуртовая суміш, шматочок червоної рибки і зелень (для прикраси).

Новорічні сирні ялинки

Ця закуска точно стане головною прикрасою новорічного столу, а приготувати її простіше простого!

Що потрібно:

  • солоний крекер
  • 200 г знежиреного сиру
  • в’ялені томати
  • волоські горіхи
  • 15 мл вершків
  • пучок кропу
  • цукати
  • пармезан

Як приготувати:

  1. Збити сир з вершками. Посолити, поперчити.
  2. З’єднати сирну суміш з подрібненими горіхами і в’яленими томатами.
  3. Скачати з отриманої маси невеликі кульки, а з них сформувати конуси — ялинки.
  4. Обваляти в подрібненому кропі кожен конус і встановити на крекер.
  5. Прикрасити цукатами та тертим пармезаном — вони не тільки грають роль прикраси, але і відмінно доповнюють смак закуски.

Салати на Новий рік 2020: рецепти

“Новорічний калейдоскоп”

Запевняємо, цей салат на новорічному столі буде не тільки найкрасивішим, але і найсмачнішим!

Що потрібно:

  • листя салату
  • паприка
  • 100 г сирного сиру
  • 200 г курячого філе
  • соєвий соус, йогурт — по кілька ложок
  • мандарин
  • часник, кунжут

Як приготувати:

  1. Батон нарізати невеликими кубиками і просушити на сковороді без масла.
  2. Підготувати заправку: оливкова олія, соєвий сос, часник і прованські трави змішати. Цією заправкою просочити отримані крутон.
  3. Куряче філе нарізати і замаринувати в суміші оливкової олії, соєвого соусу, перцю і кунжуту. Потім обсмажити 10-15 хвилин.
  4. Сирний сир змішати з часником і за бажанням з подрібненою зеленню, скачати маленькі кульки.
  5. Паприку і салат нарізати тонкими смужками, червону цибулю — півкільцями.
  6. Крутони, сирні кульки, курку та овочі змішати.
  7. Залити заливкою: змішати йогурт, чесной, соєвий соус та сік мандарина в рівних пропорціях.
  8. Зверху салат прикрасити цілими часточками мандарина.

Салат-коктейль “Мишкіна радість”

Цей салат в келиху цікавий не тільки своєю подачею, але і простотою. На приготування такої страви піде 15-20 хвилин, а Щур точно запищить від задоволення.

Що потрібно:

  • відварна або копчена куряча грудка
  • зелений виноград
  • волоські горіхи
  • сир
  • варене яйце

Як приготувати:

  1. Підготувати всі інгредієнти: нарізати кубиками яйця, курку, сир, подрібнити, але не вкрошку, волоські горіхи.
  2. Скласти салат шарами в підготовлені келихи: курка, виноград, волоські горіхи, яйце, сир. Кожен шар приправити йогуртом або домашнім майонезом.
  3. Зверху прикрасити виноградинами і хрусткими грінками (за бажанням).

Гарячі страви на Новий рік 2020: рецепти

Ароматна індичка з чебрецем

Що потрібно:

  • філе індички (1-1,5 кг)
  • 250 г бекону
  • часник, соєвий соус
  • чебрець

Як приготувати:

  1. Натерти м’ясне філе сіллю, перцем, нашпигувати часником.
  2. Замаринувати соєвим соусом відразу в формі для запікання.
  3. Обернути філе тонкими скибочками бекону.
  4. Запікати близько 1,5 годин в духовці при температурі 180 градусів.
  5. Готову індичку посипати свіжим чебрецем.

Святковий террин

Що потрібно:

  • по 400 г фаршу індички і курки
  • паприка (зеленого кольору)
  • 200 г бекону
  • баночка оливок
  • цибулина
  • 100 г вівсяних пластівців
  • приправи: кмин, паприка, орегано, чорний перець, сіль

Як приготувати:

  1. У м’ясний фарш додати подрібнену цибулю і часник.
  2. Нарізати паприку кубиками, оливки — кружальцями.
  3. Форму для кексу застелити тонко нарізаними смужками бекону.
  4. Викласти половину фаршу, на нього овочеву начинку, зверху — фарш, що залишився.
  5. Запікати 1 годину.

Десерти на Новий рік 2020: рецепти

Панакота “Мангове диво”

Що потрібно:

  • 300 г манго
  • 100 г сиру
  • 10 г желатину
  • по 50 мл молока і вершків
  • 10 мл меду

Як приготувати:

  1. Желатин замочити в молоці на 40 хвилин.
  2. Манго подрібнити в блендері.
  3. Додати до фруктовому пюре сир і мед — збити.
  4. У нагріті вершки додати молоко з желатином, перемішати, щоб желатин повністю розчинився. Влити цю суміш в фруктову масу і перемішати.
  5. Розлити по формах і прибрати в холодильник до застигання.

Трайфли з вишнею

Що потрібно:

  • 2 яйця
  • 50г цукру
  • 50г вершкового масла
  • 50г гіркого шоколаду
  • 45г борошна
  • 4г розпушувача
  • 300 г замороженої вишні
  • 50 г крохмалю
  • 400 г жирної сметани
  • 30 г цукрової пудри

Як приготувати:

  1. На першому етапі готуємо шоколадний бісквіт. Для цього яйця збиваємо з цукром (50 г) до щільних піків, розтоплюємо на водяній бані шоколад з вершковим маслом. Після охолодження з’єднуємо з яєчної масою. У борошно додаємо розпушувач і з’єднуємо з яєчно-шоколадною масою, зберігаючи її легкість. Випікаємо 20-25 хвилин при температурі 160 градусів.
  2. На другому етапі готуємо вишневу начинку. Вишню з цукром доводимо до кипіння, вводимо в масу крохмаль і проварюємо пару хвилин до загустіння.
  3. Тим часом готуємо крем. Для цього потрібно змішати сметану і цукровою пудрою, та збити до збільшення об’єму.
  4. Збираємо трайфли. В келихи або красиві склянки на дно подрібнюємо бісквіт, на нього викладаємо вишневу начинку, зверху — крем.

⠀Приємного апетиту і смачного вам Нового 2020 року!

Джерело: novyny.online.ua