На новорічний стіл господині, як правило, готують свої найвдаліші страви, які люблять всі члени сім’ї. Але якщо “Олів’є” та “Оселедець під шубою” вже неабияк набридли і ви вирішили здивувати рідними новими кулінарними шедеврами, то виникає непросте питання — що приготувати на Новий рік 2020? ONLINE.UА зробив добірку оригінальних і смачних рецептів на Новий рік, які сподобаються і вашим гостям, і символу 2020 року — Білому Металевому Щуру, у якого, до речі, є власні уподобання в їжі.
Що любить Білий Щур: що можна і не можна готувати на Новий рік 2020
Основна концепція святкового столу на Новий рік 2020 — всього і побільше. Щур — звір всеїдний і ненажерливий. Правда, господар 2020 року не вибагливий в їжі. Щур не любить екзотику, тому в меню краще включати максимально прості страви, але оригінальні. Універсальна порада: додайте в будь-яку страву горішки, які дуже любить звір, і Щур точно буде в захваті!
Припадуть до душі Щуру цікаві закуски, овочеві і фруктові салати, гарячі страви з нежирного м’яса, птиці, риби, і десерти. До речі, Щур дуже любить все солодке, тому дозвольте і собі поласувати в новорічну ніч.
Що не можна ставити на стіл на Новий рік 2020:
Список продуктів, які не подобаються Щуру, дуже скромний. Символ 2020 року не шанує соління, тому на новорічний стіл краще не ставити квашені капусту, огірки і помідори. Підбираючи рецепти на Новий рік 2020 враховуйте також, що господару майбутнього року не подобаються сири з різким запахом (рокфор, брі, мюнстер, камамбер і тому подібні). І ще Щур недолюблює міцний алкоголь. Утримайтеся від міцних напоїв в новорічну ніч — легке вино або шампанське більше припадуть до душі господару року.
Закуски на Новий рік 2020: рецепти
М’ясні, сирні, овочеві нарізки, бутерброди зі шпротами і червоною ікрою — незамінні атрибути новорічного столу. Але ми сьогодні не будемо на них робити акцент і спробуємо здивувати і привернути до себе Щура незвичайними закусками.
Швейцарське решті
Ця страва за смаком нагадує картопляні деруни. Рецепт цієї закуски може змінюватися — начинку з риби можна замінити на бекон, сир, яблука, горіхи. Тут вже справа смаку!
Що потрібно:
- 500 г картоплі
- 100 г копченої червоної рибки — форель, лосось
- 100 мл грецького йогурту
- 1 червона цибулина
Як приготувати:
- Підготувати суміш для дерунів — натерти картоплю, додати до неї цедру лимона (щоб не потемніла), по дрібці солі і перцю, зелень (за бажанням).
- Підсмажити картопляні оладки на рослинній олії до утворення золотистої скоринки і остудити.
- Йогурт змішати з дрібно нарізаною червоним цибулею.
- Зібрати закуску: оладок, йогуртовая суміш, шматочок червоної рибки і зелень (для прикраси).
Новорічні сирні ялинки
Ця закуска точно стане головною прикрасою новорічного столу, а приготувати її простіше простого!
Що потрібно:
- солоний крекер
- 200 г знежиреного сиру
- в’ялені томати
- волоські горіхи
- 15 мл вершків
- пучок кропу
- цукати
- пармезан
Як приготувати:
- Збити сир з вершками. Посолити, поперчити.
- З’єднати сирну суміш з подрібненими горіхами і в’яленими томатами.
- Скачати з отриманої маси невеликі кульки, а з них сформувати конуси — ялинки.
- Обваляти в подрібненому кропі кожен конус і встановити на крекер.
- Прикрасити цукатами та тертим пармезаном — вони не тільки грають роль прикраси, але і відмінно доповнюють смак закуски.
Салати на Новий рік 2020: рецепти
“Новорічний калейдоскоп”
Запевняємо, цей салат на новорічному столі буде не тільки найкрасивішим, але і найсмачнішим!
Що потрібно:
- листя салату
- паприка
- 100 г сирного сиру
- 200 г курячого філе
- соєвий соус, йогурт — по кілька ложок
- мандарин
- часник, кунжут
Як приготувати:
- Батон нарізати невеликими кубиками і просушити на сковороді без масла.
- Підготувати заправку: оливкова олія, соєвий сос, часник і прованські трави змішати. Цією заправкою просочити отримані крутон.
- Куряче філе нарізати і замаринувати в суміші оливкової олії, соєвого соусу, перцю і кунжуту. Потім обсмажити 10-15 хвилин.
- Сирний сир змішати з часником і за бажанням з подрібненою зеленню, скачати маленькі кульки.
- Паприку і салат нарізати тонкими смужками, червону цибулю — півкільцями.
- Крутони, сирні кульки, курку та овочі змішати.
- Залити заливкою: змішати йогурт, чесной, соєвий соус та сік мандарина в рівних пропорціях.
- Зверху салат прикрасити цілими часточками мандарина.
Салат-коктейль “Мишкіна радість”
Цей салат в келиху цікавий не тільки своєю подачею, але і простотою. На приготування такої страви піде 15-20 хвилин, а Щур точно запищить від задоволення.
Що потрібно:
- відварна або копчена куряча грудка
- зелений виноград
- волоські горіхи
- сир
- варене яйце
Як приготувати:
- Підготувати всі інгредієнти: нарізати кубиками яйця, курку, сир, подрібнити, але не вкрошку, волоські горіхи.
- Скласти салат шарами в підготовлені келихи: курка, виноград, волоські горіхи, яйце, сир. Кожен шар приправити йогуртом або домашнім майонезом.
- Зверху прикрасити виноградинами і хрусткими грінками (за бажанням).
Гарячі страви на Новий рік 2020: рецепти
Ароматна індичка з чебрецем
Що потрібно:
- філе індички (1-1,5 кг)
- 250 г бекону
- часник, соєвий соус
- чебрець
Як приготувати:
- Натерти м’ясне філе сіллю, перцем, нашпигувати часником.
- Замаринувати соєвим соусом відразу в формі для запікання.
- Обернути філе тонкими скибочками бекону.
- Запікати близько 1,5 годин в духовці при температурі 180 градусів.
- Готову індичку посипати свіжим чебрецем.
Святковий террин
Що потрібно:
- по 400 г фаршу індички і курки
- паприка (зеленого кольору)
- 200 г бекону
- баночка оливок
- цибулина
- 100 г вівсяних пластівців
- приправи: кмин, паприка, орегано, чорний перець, сіль
Як приготувати:
- У м’ясний фарш додати подрібнену цибулю і часник.
- Нарізати паприку кубиками, оливки — кружальцями.
- Форму для кексу застелити тонко нарізаними смужками бекону.
- Викласти половину фаршу, на нього овочеву начинку, зверху — фарш, що залишився.
- Запікати 1 годину.
Десерти на Новий рік 2020: рецепти
Панакота “Мангове диво”
Що потрібно:
- 300 г манго
- 100 г сиру
- 10 г желатину
- по 50 мл молока і вершків
- 10 мл меду
Як приготувати:
- Желатин замочити в молоці на 40 хвилин.
- Манго подрібнити в блендері.
- Додати до фруктовому пюре сир і мед — збити.
- У нагріті вершки додати молоко з желатином, перемішати, щоб желатин повністю розчинився. Влити цю суміш в фруктову масу і перемішати.
- Розлити по формах і прибрати в холодильник до застигання.
Трайфли з вишнею
Що потрібно:
- 2 яйця
- 50г цукру
- 50г вершкового масла
- 50г гіркого шоколаду
- 45г борошна
- 4г розпушувача
- 300 г замороженої вишні
- 50 г крохмалю
- 400 г жирної сметани
- 30 г цукрової пудри
Як приготувати:
- На першому етапі готуємо шоколадний бісквіт. Для цього яйця збиваємо з цукром (50 г) до щільних піків, розтоплюємо на водяній бані шоколад з вершковим маслом. Після охолодження з’єднуємо з яєчної масою. У борошно додаємо розпушувач і з’єднуємо з яєчно-шоколадною масою, зберігаючи її легкість. Випікаємо 20-25 хвилин при температурі 160 градусів.
- На другому етапі готуємо вишневу начинку. Вишню з цукром доводимо до кипіння, вводимо в масу крохмаль і проварюємо пару хвилин до загустіння.
- Тим часом готуємо крем. Для цього потрібно змішати сметану і цукровою пудрою, та збити до збільшення об’єму.
- Збираємо трайфли. В келихи або красиві склянки на дно подрібнюємо бісквіт, на нього викладаємо вишневу начинку, зверху — крем.
⠀Приємного апетиту і смачного вам Нового 2020 року!
Джерело: novyny.online.ua