Хто з нас не любить смачно поїсти? Всі люблять! Ніхто не відмовиться ні від ситного обіду з трьох страв», ні від солодкого запашного десерту. Але, як правило, чим смачніша страва, тим швидше ми набираємо ті самі, противні зайві сантиметри на талії. Звикаючи «чревоугодничать», ми забираємо у організму здатність нормально функціонувати, і боротьба із зайвими кілограмами стає нав’язливою ідеєю. У підсумку — жорсткі обмеження в харчуванні, божевільні дієти, ніякого настрою і ніякого задоволення від їжі. Хоча існує безліч дуже смачних страв і продуктів сприяють схудненню.
САМІ СМАЧНІ НИЗЬКОКАЛОРІЙНІ СТРАВИ І ПРОДУКТИ ДЛЯ ТИХ, ЩО ХУДНУТЬ
- НИЗЬКОКАЛОРІЙНИЙ СУП З ГРИБАМИІнгредієнти:
- 50 г сушених грибів
- Картопля — 7 шт.
- Морква -1 шт.
- Цибулина
- Спеції
- Рослинна олія — 2 ст. л.
- ТЕЛЯТИНА У ВИНІІнгредієнти:
- Сухе червоне вино — 100 г
- Телятина — 450-500 г
- Дві цибулини
- 2 ложки рослинного масла
- Прянощі (м’ята, сіль-перець, базилік)
- КАБАЧКОВА ЗАПІКАНКАІнгредієнти:
- Баклажани — 400 г
- Кабачки — 600 г
- Рослинне масло — 2 л.
- Сметана — склянка
- Яйце
- Спеції
- ЯГІДНИЙ КОКТЕЙЛЬЗмішати в міксері третину склянки молока, свіжі або заморожені ягоди (полуницю, малину, смороду), склянка нежирного йогурту. Цей десерт відмінно підійде для тих, хто худне любителя солоденького.
- РИБА, ЗАПЕЧЕНА В ДУХОВЦІДля приготування низькокалорійного і смачної страви з риби існує чимало рецептів. Для цього потрібно взяти будь-яку рибу (за винятком самих жирних сортів), почистити, посипати спеціями (імбир, сіль, перець), збризнути лимонним соком, загорнути у фольгу і відправити в духовку. Безумовно, ідеальний варіант — сьомга або форель, але через жирності цих сортів, переважно вибрати більш легкий вид.
- ШАШЛИК З КРЕВЕТОКЯк не дивно, дивовижний шашлик можна приготувати не тільки з м’яса. Залишивши хвостики, почистити креветки, замаринувати і залишити в холодильнику на кілька годин. Готуємо Маринад з томатної пасти, орегано, перцю-солі, петрушки з часничком, оливкової олії і лимона. Далі оформляємо замариновані креветки як традиційний шашлик, нанизуючи на кожен шампур по кілька штук. Замість звичних цибулевих кілець, чергуємо креветки з маринованими лимонними часточками. За п’ять хвилин з кожного боку на грилі, і низькокалорійний шашлик готовий.
- ЯБЛУЧНИЙ ДЕСЕРТ
- Вичистити з яблук серцевинки.
- Наповнити утворилися отвори масою з меду, горіхів і сухофруктів.
- Запекти яблука в духовці протягом п’ятнадцяти хвилин.
- ЗЕЛЕНИЙ САЛАТ З БРИНЗОЮІнгредієнти:
- Бринза — 200 г
- Сметана (нежирна) — 3 ложки
- Кріп, зелена цибуля, зелений салат
- Сіль-перець
- САЛАТ ЗІ СПАРЖІІнгредієнти:
- Нешліфований рис — 100 г
- Спаржа — 300 г
- Твердий сир — 100 г
- Півсклянки сметани (нежирної)
- Рубана зелень, спеції
- ЯЛОВИЧИЙ ЯЗИК ЗАПЕЧЕНИЙІнгредієнти:
- 1 кілограм яловичого мови
- Кілька часникових зубчиків
- Лавровий лист
- Ложка оливкової олії
- Лимон
- Сіль-перець, хмелі-сунелі
- ГРИБНИЙ ОМЛЕТ ЗІ ШПИНАТОМ
- На розігрітій сковорідці пасерувати півсклянки різаних печериць в ложці оливкової олії.
- Додати півсклянки шпинату і обсмажувати до м’якості.
- Далі влити яйця (три білка і одне ціле яйце, попередньо збовтані).
- Через три-чотири хвилини укласти поверх омлету скибочку козячого сиру і згорнути блюдо навпіл.
- СЕНДВІЧ ІЗ ЛОСОСЕМ
- Шматочок цільнозернового хліба змастити столовою ложкою тертого нежирного сиру.
- Укласти зверху шматок лосося.
- Далі — шматочок червоного цибулі та крес-салат.
- ТАРТИНКА З ЯЙЦЕМ І СУПОМНа шматочок цільнозернового (бажано, підсушеного) хліба викласти:
- Розім’яту білу квасолю
- Припущений в оливковій олії цибулю (кружечками)
- Яйце-пашот
- САЛАТ «ЦЕЗАР-ЛАЙТ»
- Курячу грудку зварити, без шкіри.
- Близько 80 г філе порізати на шматочки, змішати з меленими листям салату ромен (півсклянки).
- Додати два порізаних навпіл помідори черрі, тертий пармезан і підсушені сухарики (чверть склянки).
- Заправити салат оливковою олією і бальзамічним оцтом (1/2 ложки).
- ЗАПЕЧЕНА КАРТОПЛЯ-ЧИЛІ
- Викласти у форму для запікання відварну картоплю.
- Присипати скибочками вареної індички, змішаної з готовими бобами в рівних пропорціях.
- Зверху посипати тертим нежирним сиром, додати дрібку чилі.
- КАБАЧКОВИЙ СУП-ПЮРЕІнгредієнти:
- Яблуко — 1 шт.
- Кабачки — 3 шт.
- Цибулина
- 2 картоплини
- Пара зубчиків часнику
- Зелень (щавель, кріп, петрушка)
- 750 мл води
- Стакан молока
- За смаком — сир, оливкове масло і перець-сіль.
- ЦВІТНА КАПУСТА В ДУХОВЦІІнгредієнти:
- Качан цвітної капусти
- Борошно ¾ ст.
- Стакан молока
- Пара ложок часникового порошку
- Вершкове масло — 50 г
- КОТЛЕТКИ З БРОККОЛІІнгредієнти:
- Брокколі — 0,5 кг
- Цибулина
- Два яйця
- Сир — 100 г
- Сіль-перець за смаком
- Дві ложки борошна
- 100 г мелених сухарів
- Рослинна олія
- ОСЕТРИНА НА ПАРУІнгредієнти:
- Осетрина — 0,5 кг
- Півбанки оливок
- Біле вино — 5 ст. л.
- Ложка борошна
- Лимончик
- Спеції за смаком
- Три ложки вершкового масла
- ФАРШИРОВАНІ ЦУКІНІІнгредієнти:
- Цукіні — 4 шт.
- Томати — 3 шт.
- 4 зубчики часнику
- Спеції за смаком
- 100 г стручкової квасолі
СМАЧНО І НИЗЬКОКАЛОРІЙНІ ДЛЯ ДІЄТИ — КОРИСНІ ФАКТИ
- Білкові продукти вважаються найбільш поживними з усіх низькокалорійних продуктів. Насититися і прискорити обмін речовин можна за допомогою грудки індички, яєчних білків, тофу, білої риби, кефіру, сиру і морепродуктів.
- Вивести зайву рідину допоможуть огірки, селера, петрушка з кропом, естрагон і базилік.
- Максимум вітамінів, харчових волокон і мінералів можна «запозичити» з гранатів, червоного винограду, шпинату, салатної зелені, червоної капусти та цибулі.
- Огірки дозволяють справлятися з підвищеним газоутворенням.
- При перетравленні клітковини грейпфрута організм витрачає кілька десятків калорій.
- При почутті раптового голоду може врятувати десерт з сиру або йогурту з ягодами.
- Бульйон при схудненні переважно використовувати вторинний, а ось зажарку, по можливості, звести до мінімуму.
- Також слід пам’ятати про киселі, узвари і трав’яних чаях, корисних для фігури.
І не забувайте балувати себе, кохану, гірким шоколадом. Він виробляє психотерапевтичний ефект, і володіє великою кількістю антиоксидантів.
Автор: Наталі.
Джерело: owoman.com.ua