Весняна пора року сприяє тому, аби змінити свій звичний раціон харчування, внести в нього більше природних вітамінів. У цьому нам допоможуть весняні салати з редиски.

Пропонуємо вашій увазі п’ять рецептів смачних та оригінальних салатів з редиски.

Салат із редиски з творогом

Інгредієнти:
творог – 200 гр;
молода картопля відварена і очищена – 4 шт;
редиска – 200 гр;
помідори – 2 середніх;
пучок зелені;
сіль, перець, оливкова олія.

Приготування:

Сир розім’яти виделкою разом з сіллю, перцем і подрібненою зеленню. Редис, помідори і картоплю нарізати великими кубиками. Викласти на дно порційних стаканчиків творог, зверху шарами розкласти картоплю, редис і помідори. Посипати зеленню, сіллю і перцем. Полити оливковою олією.

Картопляний салат з редискою

Інгредієнти:
картопля – 2 кг;
великий ріпчаста цибуля – 1 шт;
холодна вода – 2/3 чашки;
білий дистильований оцет – 1/2 чашки;
редиска – 5-7 шт;
зелений консервований горошок – 1/2 банки;
цукор – 1 ч.л;
сіль – 1/2 ч.л;
майонез – 1 чашка;
подрібнений кріп для подачі, нарізані варені яйця для подачі.

Приготування:

Помістити картоплю у велику каструлю і залити водою, довести до кипіння. Зменшити вогонь і варити до м’якості, приблизно 30 хвилин. Злити воду і дати картоплі трохи охолонути. Картоплю очистити і нарізати скибочками близько 1 см завтовшки. Редис помити і нарізати тонкими кружечками. Змішати картоплю, цибулю, редиску, зелений горошок, воду, оцет, цукор і сіль у великій мисці. Розділити між двома салатницями і дати постояти 10 хвилин. Додати майонез в кожну ємність і акуратно перемішати. Поставити в холодильник на 2 години. За бажанням прикрасити салат подрібненим кропом або нарізаними вареними яйцями.

3. Дієтичний салат з редиски

Інгредієнти:
редиска – 5 шт;
огірки – 2 шт;
помідор – 1 шт;
солодка червона цибуля – 1/2 шт;
петрушка – кілька гілочок;
сіль, мелений перець за смаком;
рослинна олія – 2-3 ст.л.

Приготування:

Всі овочі помити і обсушити. Нарізати огірки і редиску тонкими кільцями. Помідор нарізати дольками. Червону цибулю очистити і тонко нарізати. Зелень подрібнити за допомогою ножа або порвати руками. З’єднати всі інгредієнти в салатниці, посолити і поперчити. Заправити соняшниковою, оливковою або кукурудзяною олією.

Салат з редиски з фетою

Інгредієнти:
свіжі огірки – 2 шт;
редиска – 5-7 шт;
сир “фета” – 100 г;
чорний кунжут – 1-2 ч.л;
сіль, зелень за смаком, оливкова олія.

Приготування:

Фету нарізати кубиками. Змішати овочі і сир, посипати чорним кунжутом і рубаною зеленню. Полити оливковою олією, посолити за смаком.

Салат з редиски з помідорами та грінками

Інгредієнти:
листя салату – 100 гр;
редиска – 5 шт;
помідори черрі – 8 шт;
білий хліб – 2 скибочки;
оливкова олія – 2 ст.л;
лимонний сік – 1 ч.л;
сіль, перець за смаком.

Приготування:

Білий хліб нарізати кубиками і підсушити в духовці. Всі овочі помити і обсушити. Редиску нарізати тонкими кружечками. Викласти листя салату в тарілку, зверху розкласти помідори черрі і шматочки редиски. Посипати грінками. Приготувати заправку з оливкової олії, лимонного соку, солі і перцю. Полити салат заправкою і відразу ж подавати.

Джерело: poradnyk.com.ua