Вибираючи, чим би поснідати, майте на увазі: ранковий прийом їжі важливий не тільки і не стільки для фігури, скільки для міцного здоров’я. Правильний сніданок не тільки допомагає організму прокинутися, він запускає метаболізм і роботу травної системи на весь день, передає  newss.net.ua .

Тому наслідки від неправильної ранкової трапези ми можемо відчувати протягом всього дня: відчувати млявість, відсутність концентрації і бажання чимось перекусити

1. Випічка

Класичний французький сніданок – чашка кави з круасаном – насправді дуже не корисний як для фігури, так і для здоров’я в цілому. По-перше, здоба містить багато ШВИДКИХ вуглеводів, а значить, насититися надовго таким сніданком вийде. Вже через півгодини, максимум годину, ми захочемо є знову. І станеться це, швидше за все, тоді, коли ми прийдемо на роботу. А там – знову кави і печеньки. Крім того, швидкі вуглеводи викликають різкі скачки рівня цукру в крові, які представляють собою серйозне випробування для організму і виводять з ладу підшлункову залозу.

2. Солодощі: цукерки, шоколад

Цей варіант і сніданком-то назвати складно: з’їсти глюкози натще і запити це кавою або чаєм? Ні, це точно не прийом їжі. Солодощі підвищать рівень глюкози в крові, подарувавши трохи енергії. Але вона, звичайно ж, різко покине вас вже через півгодини. Не дивно, що цей “сніданок” не принесе користі ні для шлунково-кишкового тракту, ні для обмінних процесів організму.

3. Кукурудзяні пластівці з молоком

Маркетологи називають їх корисним сніданком, але це лише рекламний трюк. Переважна більшість подібних продуктів містить в собі величезну кількість цукру і смакових добавок. А єдиний цінний компонент злаків – клітковину – в потрібних кількостях містить тільки 2% готових сніданків. Звичайно, після одного прийому таких ласощів ви не помітите погіршень, але спробуйте поїсти їх місяць – і болю в шлунку, а також висипання на обличчі вам забезпечені.

4. Каші, що не потребують варіння

Крупа, яка міститься в цих кашах, подрібнена і оброблена паром. Так, в ній є корисні мікроелементи, але їх кількість ні в якому разі не можна порівнювати з вмістом у звичайній гречці або вівсянці – останні явно виграють. Зміст корисною для шлунково-кишкового тракту клітковини, в “швидких” кашах в рази менше. А також в пакетиках, які не потребують варіння, міститься величезна кількість хімічних добавок і цукру.

5. Яєчня зі смаженим беконом

Здавалося б, яйце і м’ясо – прекрасний варіант для тих, хто хоче отримати з ранку пристойну порцію білка. Але тільки не у вигляді смаженого яйця з додаванням жирного бекону. Такий сніданок правильним не назвеш. Навряд чи це блюдо подарує вам хоч щось, крім зайвих калорій і складнощів в роботі травної системи.

6. Плавлені та сирні сирки з наповнювачами

Впевнені, що кілька сирних сирків можуть замінити корисний сніданок? Даремно. Ці продукти швидше можна віднести до десертів і солодощів, ніж до сиру. Солодка і смачна сирна маса часто містить в складі пальмову олію, що вже має насторожити. До того ж цукру і штучних ароматизаторів в них стільки, що ваш організм вам точно “спасибі” не скаже. А плавлені сирки часто готують з відходів виробництва, тобто з сиру, який не вдалося продати цільним шматком.

7. Манна каша

Манка – це одна з найшкідливіших каш для тих, хто стежить за фігурою: вона майже не містить складних вуглеводів і клітковини. Адже манка – це мука. Чи багато користі від звареної борошна? Пшениця при настільки сильному подрібненні втрачає свої поживні властивості. А ось крохмаль і глютен залишаються. Перший дуже небажаний для тих, хто схильний до хвороб дихальних шляхів, а глютен може провокувати алергію і викликати порушення травлення.

8. Бутерброди з ковбасою або сосиски

Так зазвичай снідають ті, хто любить з ранку підкріпитися щільно, запевняючи себе, що їдять м’ясо. Його в сучасних ковбасах дуже мало, зате в них більш ніж достатньо смакових добавок. До того ж білий хліб або батон, з яких найчастіше і готуються шкідливі бутерброди, – це майже та ж випічка, а значить, швидкі вуглеводи.

9. Мюслі і гранола

Одна справа, якщо в такі готові сніданки не додано ароматизатори та підсолоджувачі, і зовсім інша, коли їх там більше, ніж усього іншого. Яскраві смаки шкідливих мюслі провокують нас на збільшення порцій і поглинання добавки. Багато хто має звичку гризти такі сніданки як снек, сидячи перед телевізором. Природно, переїдання тягне за собою збільшення маси тіла.

Джерело: ubr.ua