Що приготувати з черешні

Літо - це не тільки час відпусток і пікніків, але і можливість побалувати себе свіжими ягодами і запастися вітамінами. Однією з перших дозріває черешня - ягода корисна, смачна. Звичайно, насамперед потрібно наїдатися від душі свіжих ягід. Ну а потім можна подумати - що приготувати з черешні? Як це не дивно, але рецептів не так вже й багато - в основному з черешні роблять компоти і варять варення. Але можна пекти і пироги - пісочні, заливні, шоколадні, готувати десерти. Підбірка страв з черешні, яку ми вам пропонуємо, стане в нагоді не тільки в літній сезон - черешню у випічці і десертах використовують і свіжу, і заморожену.

Рецепти страв з черешні

Заливний пиріг з черешнею

Інгредієнти для тіста: 1,5-2 склянки борошна, по 3 ст. л. молока і рослинної олії, 2 ст. л. цукру, 1 яйце, 100 гр. сирного сиру, 10 гр. розпушувача.

Для заливки: 3 яйця, 200 гр. сирного сиру або нежирного сиру, 3 ст. л. цукру, 100 мл. жирних вершків, 1 ст. л. манної крупи, щіпка кориці.

Для начинки: 1,5 - 2 склянки черешні без кісточок.

Як готувати. Для тіста розітріть сирний сир з яйцем і цукром. Влийте молоко і масло, перемішайте і додайте 1,5 склянки борошна, змішаного з розпушувачем. Має вийти м'яке, ніжне тісто. Якщо воно липне до рук - підсипте ще борошна. Розподіліть тісто по денця і бортикам форми, викладіть на нього черешню.

Для заливки міксером змішайте всі компоненти і залийте пиріг. Поставте його в розігріту до 180 градусів духовку, випікайте 45-50 хвилин. Серединка може виявитися рідкуватою - це не страшно. Пиріг повинен повністю охолонути і тоді він придбає потрібну щільність. Розрізати його краще в охолодженому вигляді.

Черешневий пиріг

Інгредієнти: 500 гр. черешні, 5 ст. л. борошна (з гіркою), 2 яйця, 200 мл. нежирного кефіру, 3 ст. л. цукру, пакетик розпушувача, щіпка солі.

Як готувати. З черешні видаліть кісточки, ягоди складіть в друшляк щоб стікав зайвий сік. Збийте яйця з цукром і сіллю, влийте кефір. Додайте борошно з розпушувачем і відразу ж вимішайте тісто. За консистенцією воно вийде як млинцеве, але борошна більше не додавайте. Покладіть в тісто черешню, перемішайте і виливайте у змащену маслом форму. Поставте в духовку, випікайте півгодини при температурі 200 градусів.

Пиріг з черешнею і сметанним кремом

Для тіста знадобиться: по 200 гр. маргарину, сметани і цукру, 2,5 склянки борошна, 2 яйця, щіпка соди.

Для начинки: 700-800 гр. черешні, 400 гр. сметани, 1 ст. л. крохмалю, цукор за смаком.

Як готувати. Маргарин кімнатної температури змішати з цукром і збити міксером у пишну масу. Змішати борошно з содою. Додати в масляний крем яйця і сметану, розмішати, поступово підсипати муку. Тісто вийде м'яке, липке, його краще вимішувати лопаткою. Викласти на деко, руки змочити холодною водою і розрівняти тісто, зробити бортики. Викласти на тісто черешню (не забудьте видалити кісточки!) І залити сметанним кремом. Для крему сметану збити з крохмалем і цукром. Випікається пиріг 40-45 хвилин, темп. духовки 180 градусів.

Сирний крем з черешнею

Інгредієнти: по 500 гр. сиру і черешні, 200 мл. вершків або сметани, 5 ст. л. цукрової пудри.

Як готувати. Сир протріть через сито щоб став однорідним, без грудочок. Додайте черешню. Окремо збийте вершки або сметану з цукровою пудрою. У сирну масу додайте 2/3 сметанного крему і розкладіть в креманки. Прикрасьте залишилися кремом і ягодами. Приберіть в холодильник мінімум на 2 години, подавайте десерт охолодженим.

Клафуті з черешнею

Інгредієнти: по 180 мл. молока і жирних вершків (30-35%), 2 яйця, 1 жовток, 100 гр. цукру, 50 гр. борошна, дрібка солі, 400 гр. черешні.

Як готувати. Змішуємо яйце, жовток і борошно в однорідну масу. Вливаємо молоко і вершки, додаємо цукор і сіль. Збиваємо віночком. Формочки змащуємо маслом, розкладаємо в них черешню без кісточок і заливаємо яєчно-вершковою сумішшю. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо 30-35 хвилин. Заливка повинна «схопитися» і підрум'янитися по краєчку. Даємо клафуті охолонути, посипаємо цукровою пудрою.

Сметанне желе з черешнею

Інгредієнти: 400 гр. нежирної сметани, 3 - 4 ст. л. цукру, 10 гр. желатину, черешня без кісточок.

Як готувати. Змішуємо сметану з цукром, злегка збиваємо. Желатин заливаємо водою згідно інструкції на упаковці (обов'язково її дотримуйтеся, для різного желатину потрібно різну кількість рідини). Ставимо желатин на водяну баню і підігріваємо, поки він повністю не розчиниться. Вливаємо в сметанний крем, перемішуємо. У формочки розкладаємо черешню, заливаємо кремом і прибираємо в холодильник на 2-3 години.

В принципі, з черешнею можна приготувати саму різну випічку - Кекси, маффіни, пироги і пиріжки, додавати в молочні коктейлі та смузі. Її використовують у випічці як і вишню, потрібно тільки підкоригувати кількість цукру - інакше вийде дуже солодко. Якщо є можливість - заморозьте черешню на зиму. Тоді всю зиму ви будете з пирогами, а при бажанні за п'ять хвилин приготуєте вітамінний коктейль або смузі.

Джерело: mixladys.ru

Для можливості залишити коментар потрібно зареєструватися.

2016 ©Української федерації фігурного катання на ковзанах.

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на ufsf.com.ua.