Вітамінні рецепти страв для дітей

Малюкам подавай смачне, а мами хочуть готувати неодмінно корисні страви. Як об’єднати ці складові в одному меню? Вітамінні рецепти страв для дітей — те, що потрібно кожній матусі.

 

Цукерочки-бараночки, безумовно, смачні ласощі, але для дитячого столу рекомендовані все-таки інші страви.

Наприклад, в меню дитини дошкільного віку щодня повинні бути присутніми продукти, що містять клітковину. Для чого? Справа в тому, що вона не перетравлюється, а допомагає кишечнику крихти працювати як годинник. Ось тому багаті клітковиною овочі, фрукти і хліб на дитячому столі тільки вітаються. Не менш важливий компонент дитячого раціону харчування — білки тваринного походження (м’ясо, яйця, молочні продукти, риба). Однак тут батькам важливо пам’ятати, що, наприклад, м’ясо — важкий для перетравлення продукт, і тому перегодовувати їм, а тим більше давати дитині м’ясні напівфабрикати (сосиски, ковбасу, сардельки) вкрай небажано, оскільки від них значно зростає навантаження на кишечник. Віддавайте перевагу здоровому харчуванню, а допоможуть вам у цьому наші смачні і корисні рецепти. Ну що, готові до кулінарних експериментів?

Курячий супчик

Візьміть:

♦ 1/3 курки

♦ 1,5-2 л води

♦ 1 морква

♦ 1 стебло селери

♦ 1 невелику цибулину

♦ 2 стіл, ложки рослинної олії

♦ 2 скибочки лимона

♦ жменя волоських горіхів

♦ 1/4 склянки рису

♦ сіль — за смаком

Приготування:

1. Курку залийте водою, доведіть до кипіння, додайте нарізані на невеликі шматочки морква, селера, цибуля. Варіть все на слабкому вогні до повної готовності м’яса. 2. Викладіть курку на тарілку, видаліть кістки і дрібно наріжте м’ясо. 3. Рис промийте, висипте на розігріту сковороду з маслом, обсмажте до золотистого кольору. 4. Перекладіть рис в курячий бульйон, посоліть і варіть все до готовності. 5. Подрібніть горіхи. У порційні тарілки покладіть по кілька шматочків курки, лимонні часточки, щіпку горіхів і залийте все бульйоном з рисом.

Ніжний омлет

Візьміть:

♦ 2 кабачка (середніх)

♦ 1 склянка молока

♦ 5 яєць

♦ 2 стіл, ложки рослинної олії

♦ сіль — за смаком

♦ зелень петрушки

Приготування:

1. Кабачки очистіть, наріжте кубиками, викладіть в глибоку сковороду і тушкуйте на соняшниковій олії до напівготовності. 2. Яйця збийте з молоком, трохи посоліть, залийте кабачки. 3. Випікайте омлет в розігрітій духовці 10 хвилин. 4. Готову страву розділіть на порції, розкладіть по тарілках і подавайте, посипавши дрібно посіченою зеленню петрушки.

Фаршировані перчики

Візьміть:

♦ 500 г солодкого перцю

♦ 100 г рису

♦ 60 г цукіні

♦ 1 невелику цибулину

♦ зелень петрушки

♦ 200 г відвареної яловичої печінки

♦ 60 г соєвого соусу

♦ 40 г вершкового масла

♦ листя салату

♦ сіль — за смаком

Для соусу:

♦ 200 г вершків

♦ 1 пір’їнка зеленої цибулі

♦ шафран або каррі, сіль — за смаком

Приготування:

1. Ріпчасту цибулю і цукіні поріжте кубиками, обсмажте на вершковому маслі. 2. Відваріть рис, печінка пропустіть через м’ясорубку і додайте все на сковороду з цибулею. Перемішайте, посоліть і трохи прогрійте начинку. 3. У перців видаліть плодоніжки і насіння, наповніть фаршем і акуратно розріжте на половинки. 4. Викладіть перці на деко і запікайте в духовці при 200 ° С 15 хвилин. 5. Поки запікаються перці, приготуйте соус. Вилийте вершки в каструлю, доведіть до кипіння, додайте спеції, дрібно порубаний зелений лук, посоліть. 6. Розподіліть на плоскому блюді листя салату, на них зверху викладіть половинки перців. Полийте їх зверху соусом і подавайте до столу.

Казкова ріпка

Візьміть:

♦ 2 ріпи

♦ 2 великих яблука

♦ 50-100 г кураги

♦ 1 склянка молока

♦ 1 стіл, ложку вершкового масла

♦ 1 стіл, ложку оливкової олії

♦ 1 стіл, ложку меду

Приготування:

1. Ріпу дрібно наріжте в каструлю і залийте гарячим молоком. 2. Гасіть під кришкою на слабкому вогні, помішуючи (додаючи кип’ячену воду), до напівготовності. 3. Курагу замочіть в окропі на 15 хвилин. Коли вона розбухне, злийте воду, обсушити курагу і подрібніть. 4. Яблука очистіть, звільніть від серцевини, дрібно поріжте. Змішайте з курагою, медом і викладіть все в каструлю до ріпі. 5. Залийте оливковою олією і розтопленим вершковим. Гасіть все (без кришки) до готовності 15-20 хвилин.

Запіканка до чаю

Візьміть для начинки:

♦ 300 г сиру

♦ 1 склянка цукру

♦ 3 яйця

♦ ваніль

♦ 3 склянки борошна

♦ 250 г маргарину

♦ 1 ложку соди

♦ 1 склянка цукру

Приготування:

1. Розтопіть маргарин і розімніть його разом з борошном, потім змішайте з ними інші інгредієнти для тіста. Розділіть тісто на дві частини. 2. Сир розітріть разом з яйцями, змішайте з цукром і ваніллю. 3. Викладайте на деко шарами: тісто, начинку, а потім знову тісто. 4. Поставте запіканку в розігріту духовку (180 С) на 30 хвилин.

Фруктовий коктейль

Візьміть:

♦ 150 мл йогурту

♦ 1/2 банана

♦ 50 г замороженої полуниці

♦ 1 чайну ложку меду

♦ щіпку ванілі

Приготування:

1. Очистіть банан, наріжте невеликими шматочками і покладіть в блендер. 2. Разморозьте і ретельно промийте ягоди, додайте їх до банану. 3. Випийте йогурт і мед до ягід, додайте ваніль, збийте все гарненько блендером.

Рибка під соусом

Візьміть:

♦ 2-3 тушки морського окуня

♦ 300 г замороженого шпинату

♦ 1 склянка вершків

♦ 1/2 лимона

♦ сіль, цукор, чорний перець

♦ 2 стол. ложки журавлини

♦ 3 стол. ложки соєвого соусу

♦ 1 стол. ложку рослинної олії

Приготування:

1. Рибу посоліть, посипте перцем. Залийте її соєвим соусом і відставте маринуватися на 20 хвилин. 2. Шпинат варіть на повільному вогні 10 хвилин. Злийте воду, додайте вершки, сіль, журавлину, варіть ще 2 хвилини. 3. Обсмажте pi6y з двох сторін. 4. Соус збийте блендером. 5. Викладіть рибу на блюдо, полийте соусом і прикрасьте часточками лимона. Смачного!

 

Джерело: altarta.com

 

Для можливості залишити коментар потрібно зареєструватися.

2016 ©Української федерації фігурного катання на ковзанах.

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на ufsf.com.ua.

ідеї для бізнесу, бізнес проекти