Топ-5 рецептів десертів із порічок: мармелад, варення-желе, пиріг, тарт, настоянка

Натуральний мармелад із порічок

400 г соку порічок (смородини, вишень або журавлини, апельсинового соку), 200 г цукру, 3 ч. ложки (1 п. 8 г) агар-агару.

У свіжо вижатий сік (перемолоти ягоди і перетерти через сито, відміряти 400 г) додати агар, залишити на 30 хв. Підігріти, помішуючи, додати 200 г цукру, довести до кипіння і зняти з вогню. Через 5 хв вилити у форму, застелену харчовою плівкою. Залишити до охолодження., порізати, зберігати у холодильнику. Мармелад виходить щільний, добре ріжеться на шматочки, до зубів не липне. Цукром можна не обсипати.

Порічкове варення-желе на зиму

1 кг порічок, 1 кг цукру, 1 скл. води.

Ягоди помити, обірвати з гілочок, засипати у каструлю, додати 1 скл. води, довести до кипіння, перетерти через сито. До соку додати цукор і варити на середньому вогні після закипання 30 хв. Розлити у стерильні банки, закрутити, перевернути, вкутати. Виходить дуже ароматне желе, яке чудово підходить для приготування різних десертів: тортів, пирогів, бісквітних рулетів. А ще його смачно їсти просто так із млинцями або булкою.

Королівський пиріг

5 яєць, 200 г цукру, 150 мл олії без запаху, 150 мл гарячої води, 300 г борошна, 2 ч. ложки розпушувача, 80 г меленого маку. Начинка: 1,5 кг яблук, 150 г червоних порічок або смородини, 2 ст. ложки цукру. Можна зробити з іншими фруктами і ягодами: персиками, сливами, чорницею, малиною. До яблук можна додати корицю або цедру лимона. Форма 25Х35 см.

Яблука помити, порізати тонкими скибочками, ягоди зняти з гілочок. Форму застелити пергаментом, добре змастити м’яким маслом, посипати сумішшю цукру і ванільного цукру. Приготувати тісто: білки збити з дрібкою солі до стійких піків. Жовти збити з цукром до побіління, на припиняючи збивати, тонкою цівкою влити олію, а потім гарячу (не теплу, а гарячу!) воду. По черзі додавати просіяне борошно і білки, акуратно вимішувати ложкою. 1/3 тіста відлити, змішати з маком. У форму на цукор висипати 2/3 ягід, 1/2 яблук, решту ягід. Вилити макове тісто, викласти решту яблук, вилити біле тісто. Розрівняти, поставити у розігріту до 170 ОС духовку, пекти 30-50 хв. Дістати, дати охолонути у формі 15 хв, потім перевернути на дошку, зняти пергамент. Можна посипати цукровою пудрою.

Тарт із сиром та порічками

Тісто: 130 г борошна, 50 г цукру, 100 г масла, дрібка солі. Начинка: 200 г сметани, 150 г м’якого ніжного сиру (маскарпоне, але можна і домашнього пастоподібного), 2 яйця, 2 ст. ложки крохмалю, 40 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 200 г порічок. Форма 23–26 см.

Змішати всі продукти для тіста, замісити, покласти в холодильник на 30 хв. Викласти у форму, сформувати високі бортики, наколоти виделкою, поставити у розігріту до 180 ОС духовку на 10 хв. Змішати всі продукти для начинки. Дістати підпечену основу, посипати половиною порічок, залити начинкою, викласти решту ягід, пекти 45 хв. Дуже смачний, ніжний і ароматний тарт.

Настоянка порічково-медова

500 г порічок, 1 ст. ложка меду, 1 л горілки.

Порічки помити, скласти у 3-літрову банку (з гілочок можна не обривати), додати мед, залити горілкою. Не збовтувати! Закрити кришкою і поставити у темне прохолодне місце на 2 тижні. Відтак процідити і можна пити. Виходить напій розкішного кольору, ароматний, кисло-солодкий. Якщо любите солодкий – додайте одразу 0,5 скл. цукру. Наливка досить місцна (градусів 30), але смаку горілки не відчувається.

Джерело: simya.com.ua

Для можливості залишити коментар потрібно зареєструватися.

2016 ©Української федерації фігурного катання на ковзанах.

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на ufsf.com.ua.

ідеї для бізнесу, бізнес проекти