ТОП-7 ЗІГРІВАЮЧИХ НАПОЇВ, ЩО ЗРОБЛЯТЬ ОСІНЬ ТЕПЛІШОЮ

Пряний чай лате

Складники: вода – 2 склянки, чорний чай – 3 пакетики, кориця – 2 палички

мускатний горіх – дрібка, кардамон – 2 шт., гвоздика мелена – 0,25 ч. л., с

сухий імбир – 0,25 ч. л., цукор – 1-2 ст. л., молоко – 2,5 склянки.

Чудовий солодкий гарячий напій з тонкими нотками кориці і кардамону, який обожнюють у всьому світі. Радимо додати трохи імбиру і мускатного горіха для ще більшого зігріваючого ефекту. За бажанням, для підсолоджування можна використовувати мед замість цукру.

Спосіб приготування: заваріть чорний чай кип’яченою гарячою водою і дайте настоятися 5 хвилин. Перелийте чай в каструлю, додайте цукор, молоко і спеції. Доведіть до кипіння і відразу ж зніміть із вогню. Налийте чай у френч-прес або відфільтруйте спеції за допомогою ситечка. 

Безалкогольний гарячий сидр

Інгредієнти: груша – 1 шт., пельсин – 1 шт., воздика – 2 шт., лимон – 1 шт.,

запашний перець – 3-5 шт., свіжий імбир – невеликий шматочок,

кориця – 1 паличка, яблучний сік – 2 л.

Спробуйте смачний сімейний безалкогольний напій, який в лічені хвилини наповнить вашу кухню святковим, домашнім ароматом. А оригінальна суміш прянощів з додаванням гвоздики й запашного перцю доповнить смак пікантними нотками.

Спосіб приготування: яблучний сік розігрійте на середньому вогні і доведіть до кипіння. Наріжте на тонкі скибочки фрукти і додайте в яблучний сік. Натріть імбир і додайте разом з рештою спеціями в сидр.

Варіть напій 5-10 хвилин, потім вимкніть вогонь і потримайте під кришкою протягом години. Розлийте порційно і насолоджуйтеся.

Журавлинний пунш

Складники:: аморожена журавлина – 100 г, уравлинний сік – 100 мл,

апельсиновий сік – 500 мл, сік одного лайма, скибочки апельсина

та лайма – за смаком, листя м’яти – за смаком, яблучний сік – 600 мл.

Зігріваючий безалкогольний пунш з журавлинного, апельсинового і яблучного соку – вибір дітей та просто всіх, хто любить запашні напої з приводу і без.

Спосіб приготування: змішайте журавлинний, апельсиновий, лаймовий і яблучний сік. Розігрійте в каструлі, не доводячи до кипіння. Покладіть на дно склянки трохи замороженої журавлини, кілька скибочок цитрусових і листя м’яти. Залийте теплим соком і насолоджуйтеся.

Мексиканський гарячий шоколад

Складники: коричневий цукор – 0,33 склянки, мелена кориця – 0,5 ч. л.,

какао-порошок – 0,25 склянки. сухе молоко – 2,33 склянки.

Цей пряний гарячий шоколад немов маленький ковток сонця холодним вечором. Великий плюс – його можна легко приготувати з сухої суміші, яку можна зберігати як завгодно довго в скляній банці з щільною кришкою. Просто залийте суміш теплим молоком – і готово!

Спосіб приготування: змішайте всі інгредієнти і пересипте в ємність. Для приготування напою змішайте 1 столову ложку суміші і залийте склянкою гарячої води або молока. За бажанням, можна додати збиті вершки, шоколадний сироп або паличку кориці.

Безалкогольний єг-ног

Складники:: молоко – 2 склянки, гвоздика – 5 шт., мелена кориця – 0,25 ч. л.,

згущене молоко – 0,25 склянки, яєчні жовтки – 4 шт., цукор – 0,5 склянки,

збиті вершки, ванільний екстракт, мускатний горіх – за смаком.

Єг-ног – це своєрідний пряний гоголь-моголь з дивовижною вершковою консистенцією. Приготуйте безалкогольну зігріваючу версію цього популярного північного напою.

Спосіб приготування: змішайте молоко, гвоздику, корицю і згущене молоко в невеликій каструлі. Розігрійте суміш на середньому вогні, не доводячи до кипіння.

У середній мисці збийте міксером або вручну жовтки з цукром. Акуратно, по 1 столовій ложці вливайте молочну суміш до збитих жовтків, розводячи їх до рідкого стану. Потім влийте яєчно-молочну суміш назад в каструлю, розігрійте на слабкому вогні і потримайте 3-5 хвилин поки не загусне.

Додайте трохи ванільного екстракту, розлийте по склянках, прикрасьте збитими вершками і мускатним горіхом.

Обліпиховий чай

Складники: обліпиха – 150 г, чорний чай – 2 ст. л.,

мед – 2 ст. л., вода – 500 мл, цукор – за смаком.

Чай з обліпихи та меду – це найкращий антидепресант. Це довели вчені. Також обліпиха має сильну протизапальну дію. А ще це дуже смачно.

Спосіб приготування: ягоди обліпихи добре промити, 2/3 частини розімнути на пюре. У чайник покласти обліпихове пюре, решту ягід і чорний чай. Залити усе окропом, укутати і дати настоятися 10-15 хвилин. Готовий чай пролити через ситечко, додавши мед до смаку. Можете готувати цей напій без додавання чорного чаю.

Ірландська кава

Складники: чорна міцна кава, ірландський сироп,цукор,

вершки жирністю 30% і вище (для збивання), мелена кориця для прикраси.

Цей оригінальний рецепт улюбленого в Ірландії напою зігріє у холодну погоду і підніме настрій у дружній компанії.

Спосіб приготування: Ополоснути склянку гарячою водою. Влити в неї сироп (або віскі) і покласти 2-3 шматочки цукру. Окремо приготовану міцну чорну каву влити в склянку з сиропом (залишаючи 2,5 см до краю) і розмішати вміст до розчинення цукру. Додати збиті вершки. Вершки слід додавати по теплій перевернутій ложці шаром зверху, без перемішування. Справжній смак ви відчуєте п'ючи гарячу каву через вершки.

 

Джерело: tvoemisto.tv

Для можливості залишити коментар потрібно зареєструватися.

2016 ©Української федерації фігурного катання на ковзанах.

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на ufsf.com.ua.

ідеї для бізнесу, бізнес проекти