Салати на День святого Валентина: ТОП-5 святкових рецептів

Плануєте романтичну вечерю на 14 лютого ? Валентинка до Дня всіх закоханих може бути не тільки у вигляді листівки або шоколадки, але і у вигляді смачних страв, приготованих своїми руками. Ми підготували для вас п'ять кращих салатів спеціально для вечері при свічках в День Святого Валентина .

Салат "Гранатове серце" на День святого Валентина

Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти:

  • 2-3 шт. картоплі
  • 2 курячих філе
  • 50 г волоських горіхів
  • 100 г сиру
  • 2 моркви або морква по-корейськи
  • 3 яйця
  • Майонез – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Гранатові зерна – для прикраси

Спосіб приготування:

  1. Окремо відварити картоплю, моркву і яйця. Остудити, почистити і нарізати кубиками.
  2. Відварити куряче філе в підсоленій воді. Остудити і нарізати такими ж шматочками, як і інші інгредієнти.
  3. Волоські горіхи за бажанням підсмажити, дрібно порубати або подрібнити в блендері. Сир натерти на тертці.
  4. Викласти всі інгредієнти шарами в форму або формочки у вигляді серця, змащуючи майонезом: картопля, курка, горіхи, сир, морква і яйця. Поставити в холодильник до подачі.
  5. Прикрасити готовий салат гранатовими зернами.

"Капрезе" на День святого Валентина

Час приготування:

  • 15 хвилин

Інгредієнти:

  • 2 м'ясистих помідора
  • 1 велика кулька моцарелли
  • 2 ст.л. оливкового масла
  • Мелений чорний перець
  • Сушені італійські трави
  • Зелений базилік
  • Бальзамічний оцет

Спосіб приготування:

  1. Помідори миємо й ріжемо кружальцями завтовшки приблизно 5 мм.
  2. Моцареллу виймаємо з розсолу і ріжемо тонкими пластинками. Вирізаємо сердечка з допомогою формочки для печива.
  3. Подрібнюємо чорний перець в млині для спецій.
  4. Чергуючи помідори і сир, викладаємо їх по колу. Поливаємо оливковою олією, посипаємо меленим перцем й італійськими травами.
  5. Збризгуємо бальзамічним оцтом і прикрашаємо листочками зеленого базиліка.

Салат зі буряковими сердечками

Час приготування:

  • 15 хвилин

Інгредієнти:

  • 4 ст.л. нарізаних волоських горіхів, підсмажених
  • 450 г готового буряка (відвареного або запеченого)
  • 3 склянки руколи або іншої салатної зелені
  • 1/4 чашка фенхеля, нарізаного
  • Соус вінегрет – для заправки
  • 1/4 чашка сиру фета, нарізаного кубиками або розкришеного

Спосіб приготування:

  1. Готовий буряк почистіть і наріжте тонкими пластинками. Виріжте сердечка за допомогою формочки для печива.
  2. З'єднайте промиту руколу (або салатний мікс), фенхель і волоські горіхи.
  3. Змішайте з соусом вінегрет (знадобиться кілька столових ложок).
  4. Перекладіть зелень на тарілку сервіровки, зверху рівномірно розподіліть буряк і фету.

Салат з оселедця з апельсинами і горіхами

Час приготування:

  • 20 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 філе слабосоленого оселедця
  • 1 апельсин
  • Жменя кедрових горішків
  • 1 буряк
  • 1 ст. л. гірчиці в зернах
  • Пір'я шніт-цибулі
  • Рослинна олія
  • Чорний перець

Спосіб приготування:

  1. Розібрати апельсин на часточки і видалити білі плівки. Розрізати кожну скибочку навпіл.
  2. Відварений буряк нарізати великими шматочками.
  3. Злегка підсмажте кедрові горіхи на сковороді.
  4. Оселедець наріжте дуже дрібно.
  5. Додайте нарізану шніт-цибуля.
  6. Перемішайте, додайте олію, гірчицю в зернах і мелений перець. В кінці додайте остиглі кедрові горішки.
  7. Покладіть на тарілку кулінарну форму у вигляді сердечка. Її можна приготувати самостійно з фольги. Наповнити салатом, злегка утрамбовувавши, потім зняти.

Фруктовий салат в шоколадному кошику

Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти:

  • 1 ківі
  • 1 апельсин
  • 2 мандарина
  • 1 груша
  • 1 яблуко
  • Жменя ягід

Для кошиків:

  • 300 г чорного шоколаду
  • 2 повітряні кульки

Для подачі:

  • 100 г морозива
  • 4 гілочки м'яти

Спосіб приготування:

  1. Розтопіть шоколад на водяній бані і дайте йому трохи охолонути.
  2. Потім приготуйте шоколадні кошики: за допомогою пензлика нанесіть шоколад на чисті повітряні кульки в 3-4 шари і дайте йому повністю застигнути (кульки надути до діаметра не більше 10 см).
  3. Через деякий час випустіть з кульок повітря і акуратно витягніть їх з шоколадних кошиків.
  4. Нарізані кубиками фрукти і ягоди перемішайте і викладіть в шоколадні кошики. За бажанням прикрасьте м'ятою і кулькою морозива.

Джерело: segodnya.ua

Для можливості залишити коментар потрібно зареєструватися.

2016 ©Української федерації фігурного катання на ковзанах.

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на ufsf.com.ua.

ідеї для бізнесу, бізнес проекти