5 легких рецептів весняних салатів

Зелений весняний салат є універсальною стравою. Її можна готувати будь з чим. Із зеленню усе виходить смачно. Після зими так хочеться вітамінів. Їх можна урізноманітнювати як забажається. Це корисно, дієтично і смачно.

Салат "Весняна свіжість" 

Інгредієнти:

листовий салат - 1 пучок

огірок свіжий - 2 шт

помідорина - 1 шт

редиска - 3 шт.

кріп, цибуля зелена, петрушка - за смаком.

Приготування:

Миють всі продукти. Рвуть руками, щоб не гірчило, листя салату.

Рыжуть зелень, огірки, помідори з редискою. Солять до смаку, заправляють майонезом.

 

Легкий сирний салат з куркою та базиліком 

Інгредієнти:

Куряче філе - 1 шт.

Моцарелла - 100 г

Черрі - 10 шт.

Базилік свіжий

Огірок середній - 1 шт.

Сир - 100 г

Часник - 1 зубок

Гірчиця - 1/2 ч. л.

Сіль

Сметана (або натуральний йогурт) - 2-3 ст. л.

Приготування:

Куряче філе солять, перчать, присипають паприкою. Залишають на 15 хвилин.

Смажать філе по 4-5 хвилин з кожного боку до рум'яної скоринки і готовності м'яса.

Накривають сковороду кришкою і тримають на маленькому вогні ще 3-4 хвилини. Ріжуть тонкими пластинками.

Черрі розрізують на половинки. Кладуть на блюдо куряче філе, кульки моцарелли, черрі. Присипають зверху свіжим базиліком.

Для соусу труть огірок на крупній тертці. Злегка віджимають зайвий сік.

Додають сир. Його можна попередньо пробити блендером, щоб він був однорідним.

Натирають зубок часнику на дрібній тертці. Додають гірчицю, сіль за смаком. Ретельно розмішують.

Сметаною або йогуртом розводять соус до потрібної консистенції.

Заправляють салат соусом перед подачею. Можна додати свіже листя салату.

 

Зелений салат з яблуком 

Інгредієнти:

яблуко - 1шт

ківі - 1шт

горіхи - 2 ст. л

салат - 200 г

свіжі огірки - 2 шт,

твердий сир - 100 г

яйця - 2 шт

мед - 1 ст. л

гірчиця - 1 ч. л.

лимон, сіль, спеції - за смаком.

Приготування:

Салат рвуть руками.

Ріжуть ківі і яблуко кубиками.

Огірки шинкують тонкою соломкою.

Яйця кришать кубиками, а сир труть на крупній тертці.

Вичавлюють сік з лимона, змішують з медом та гірчицею. І заправляють салат.

Прикрашають горіхами і зеленню.

 

Джерело: gazeta.ua

Для можливості залишити коментар потрібно зареєструватися.

2016 ©Української федерації фігурного катання на ковзанах.

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на ufsf.com.ua.

ідеї для бізнесу, бізнес проекти